SAMO SE ČEKALA ZAHAROVA DA ZABIBERI, TOJ ŽENI NE MOŽE NIŠTA DA PROMAKNE: Žena izrekla sve i svašta, KO JE OVDE LUD?
Marija Zaharova o izborima u Rusiji, Foto: Profimedia

eto je

SAMO SE ČEKALA ZAHAROVA DA ZABIBERI, TOJ ŽENI NE MOŽE NIŠTA DA PROMAKNE: Žena izrekla sve i svašta, KO JE OVDE LUD?

Zaharova je optužila Zapad da je koristio sve metode uključujući i potplaćenu opoziciju za koju se ispostavilo da je čine "agenti i najamnici"

Objavljeno: 17:57h

Neprijatelji Rusije iz zapadnih zemalja aktivno su tokom prošle godine pokušavali da ometaju ruske predsedničke izbore, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Naši protivnici nisu se aktivirali pre nedelju ili mesec dana. Čini mi se da su u proteklih godinu dana učinili sve da poremete predsedničke izbore, spreče njihovo održavanje ili na različite načine iskrive koncepciju izbora", rekla je Zaharova, prenosi TASS.

Prema njenim rečima Zapad je organizovao kampanje dezinformacija i širenje uticaja u sajber sferi: od plasiranja neprijateljskih sadržaja do blokiranja aplikacija ruskih organizacija na digitalnim platformama, što je takođe veoma ozbiljan element stranog uplitanja i pokušaja vršenja uticaja.

Zaharova je optužila Zapad da je koristio sve metode uključujući i potplaćenu opoziciju za koju se ispostavilo da je čine "agenti i najamnici".

"Ali ništa od toga nije pomoglo Zapadu. Naša zemlja se konsolidovala i predstavlja jedinstvenu celinu. Štaviše, postignuto je jedinstvo pred očiglednim pretnjama i jedinstvo u rešavanju zadataka sa kojima se suočavamo. Ovo izaziva divlji bes, mržnju i agresiju u kojoj se Zapad peni. Neka se zadave", poručila je Zaharova.

Podsetimo, glasanje traje tri dana, počelo je u petak, a glavni dan biće 17. mart. Izlaznost na izborima za predsednika širom Rusije premašila je 50 odsto, pokazuju najnoviji podaci Centralne izborne komisije za 16.13 sati po moskovskom vremenu.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

U Moskvi se glasa na više od 2.200 glasačkih mesta koja su otvorena od 8 do 20 časova po lokalnom vremenu.

Na biračkim mestima birači mogu glasati tradicionalno koristeći papirne glasačke listiće ili elektronski koristeći elektronske terminale za glasanje.

Ruski predsednik Vladimir Putin glasao je juče onlajn putem, a pravo glasa iskoristili su i drugi ruski zvaničnici kao što su ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, ministar odbrane Sergej Šojgu, kao i patrijarh ruski Kiril.

Prvog dana predsedničkih izbora u Rusiji na birališta je izašlo 35,4 odsto birača, saopštila je Centralna izborna komisija Ruske Federacije.

Za mesto predsednika takmiče se četiri kandidata: Vladimir Putin, Leonid Slucki, Nikolaj Haritonov i Vladislav Davankov.

Bonus video:

00:28

ZAHAROVA: OVK MOŽDA PRISUTNA U UKRAJINI POD DRUGIM IMENOM! Na borbenim područjima pronađena tela sa odstranjenim organima

(Espreso/Agencije/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.