ORBAN UĆUTKAO AMERE JEDNOM REČENICOM, U PET REČI IM ZAPUŠIO USTA! Mađar ne strahuje ni od KOGA, a ovo će...
Viktor Orban, Foto: Profimedia

AMERIKA VS MAĐARSKA

ORBAN UĆUTKAO AMERE JEDNOM REČENICOM, U PET REČI IM ZAPUŠIO USTA! Mađar ne strahuje ni od KOGA, a ovo će...

Sekretar vlade Mađarske za bilateralne odnose ocenio je da Presmanovo obraćanje "nije bilo dostojno jednog ambasadora, već levičarskog aktiviste"

Objavljeno:

Američki ambasador u Mađarskoj Dejvid Presman kritikovao je danas "opasno sulude antiameričke poruke" mađarske vlasti i njihovo "produbljivanje odnosa sa Rusijom".

Presman je u oštrom obraćanju povodom 25. godišnjice pristupanja Mađarske NATO-u istakao da SAD ne mogu "ni da razumeju ni da prihvate premijera koji identifikuje SAD kao glavnog neprijatelja", prenosi Politiko.

On je odbacio tvrdnje da SAD pokušavaju da sruše mađarsku vlast, kao i da ne može da ignoriše "izjavu predsednika mađarskog parlamenta da Putinov rat u Ukrajini zapravo vode SAD".

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN POOL

"Sa našim drugim saveznicima smo u kontaktu, sarađujemo, radimo zajedno, čak i kad postoje međusobne razlike. Ovde, to ne funkcioniše dok nešto ne učinimo", upozorio je Presman.

Zbog ovih razlika je administracija Džozefa Bajdena, ocenio je Orban, odlučila da zameni vlast u Mađarskoj finansirajući levičarske partije, medije i nevladine organizacije.

Džo Bajden
Džo Bajden foto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

"Mi jesmo saveznici, ali nismo robovi", zaključio je Orban i dodao da američki Republikanci imaju više razumevanja za Mađarsku.

Viktor Orban
Viktor Orbanfoto: EPA MARTIN DIVISEK

Sekretar vlade Mađarske za bilateralne odnose ocenio je da Presmanovo obraćanje "nije bilo dostojno jednog ambasadora, već levičarskog aktiviste".

Bonus video:

07:46

ORBAN MOŽEDA ČEKA RUSKE TENKOVE NA GRANICI MAĐARSKE! Analitičar tvrdi: JEDNO bi mogli da iskoriste da dublje prodru na ZAPAD!

(Espreso/ b92/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.