ORBAN SE KLADI NA OVOG MOĆNIKA! Pazite samo o KOME JE REČ, ovo "prijateljstvo" će RAZBUCATI PLANETU NA KOMADE...
Viktor Orban, Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

SEVAĆE VARNICE

ORBAN SE KLADI NA OVOG MOĆNIKA! Pazite samo o KOME JE REČ, ovo "prijateljstvo" će RAZBUCATI PLANETU NA KOMADE...

Orban, koji je na vlasti od 2010. godine, suočio se sa tenzijama sa administracijom američkog predsednika Džoa Bajdena, uglavnom zbog odlaganja Budimpešte u ratifikaciji članstva Švedske u NATO-u

Objavljeno:

Viktor Orban sastaće se u petak na Floridi sa bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom, ubrzo nakon što ga je on podržao da se vrati na mesto predsednika SAD.

"To nije kockanje, već zapravo klađenje na jedinu razumnu šansu, da se mi u Mađarskoj kladimo na povratak predsednika Trampa", rekao je mađarski lider, govoreći na diplomatskom forumu u Turskoj.

Orban, koji je odbio da pošalje oružje Ukrajini i održava bliske veze sa Rusijom od potpune invazije 2022. godine, više puta je ponavljao da samo Trampov povratak u Belu kuću može doneti mir Ukrajini.

"Jedina svetska šansa za relativno brz mirovni sporazum je politička promena u Sjedinjenim Američkim Državama, a to je vezano za to ko je predsednik", tvrdi Orban.

Viktor Orban
Viktor Orbanfoto: EPA-EFE/MAX BRUCKER

On je Trampov povratak označio kao preduslov za snažan i brz mir na evropskom kontinentu. On je takođe rekao da je uveren da da je Tramp bio na funkciji kada je počeo rat u Ukrajini, "sada ne bi bilo rata".

Ni Tramp ne krije oduševljenje mađarskim premijerom, zbog čega ga je ranije opisao kao "velikog lidera”.

Donald Tramp
Donald Tramp foto: AP

Orban, koji je na vlasti od 2010. godine, suočio se sa tenzijama sa administracijom američkog predsednika Džoa Bajdena, uglavnom zbog odlaganja Budimpešte u ratifikaciji članstva Švedske u NATO-u.

Naravno, nakon dužeg odlaganja, mađarski parlament je prošle nedelje odobrio kandidaturu Švedske za članstvo u NATO.

Bonus video:

00:51

OVO JE RAZLOG MAĐARSKE BLOKADE VOJNE POMOĆI UKRAJINI! Stručnjaci otkrili: Orban ima svoj glavni interes KOJI SE NEĆE PROMENITI

(Espreso/ b92/ Klix.ba/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.