PORODICA PRIMILA STUDENTA U KUĆU, ON IH SVE POBIO! Nasmrt izbo DVOMESEČNU BEBU i TROJE DECE, otac VRIŠTAO U POMOĆ
Kuća, Ilustracija, Foto: Ana Paunković

masakr u kanadi

PORODICA PRIMILA STUDENTA U KUĆU, ON IH SVE POBIO! Nasmrt izbo DVOMESEČNU BEBU i TROJE DECE, otac VRIŠTAO U POMOĆ

Šef policije rekao je da su službenici, kad su stigli na lice mesta, zatekli oca porodice vani kako vrišti u pomoć i doziva komšije da pozovu policiju

Objavljeno:

U Otavi je nasmrt izbodeno šest članova porodice, a kanadska policija je imenovala osumnjičenog.

Devetnaestogodišnji student sa Šri Lanke optužen je da je ubio šestoro ljudi sa kojima je živeo, uključujući dvomesečnu bebu i troje dece starosti dve, četiri i sedam godina, rekla je policija u četvrtak. Šef policije rekao je da su službenici, kad su stigli na lice mesta, zatekli oca porodice vani kako vrišti u pomoć i doziva komšije da pozovu policiju.

Policija je primila dva poziva u pomoć oko 11 uveče u sredu, preneo je “ABC njuz”.

Osumnjičeni za ubistva šestoro članova porodice sa Šri Lanke je identifikovan kao 19-godišnji Febrio De Zojsa, prenosi Heavy.com.

“Policija je došla na poziv u 22.52 (u sredu) i zatekla šestoro mrtvih – četvoro dece i dvoje odraslih unutar rezidencije u oblasti Barhejven”, stoji u saopštenju.

Osumnjičeni živeo sa porodicom

Kako prenosi lokalni “Letbridž njuz”, Febrio je 19-godišnji međunarodni student koji je živeo sa porodicom.

“On je državljanin Šri Lanke za kojeg se veruje da je bio u Kanadi kao student”, navodi se u saopštenju policije Otave.

Istraga je otkrila da je za nanošenje povreda i smrti korišćeno oštro oružje. Da bude jasno, ovo je bilo masovno ubistvo a ne masovna pucnjava”, istakla je policija.

Kako navodi “ABC njuz”, masovna ubistva su retka u Kanadi.

"Imao je problema u školi i postao suicidalan"

Motiv još nije poznat, ali “Letbridž njuz” navodi da je osumnjičeni “imao problema u školi i postao suicidalan” nakon što se preselio u podrum porodice.

List je preneo da je porodica upravo priredila rođendansku žurku za optuženog ubicu. Otac porodice, koji je preživeo, bio je u “velikom šoku” i rekao da nije bilo znakova da nešto nije u redu pre napada, prenosi list.

- Kad je otvorio vrata, taj ubica ga je udario i ubo – rekao je listu Bante Sunita koji je razgovarao sa ocem.

On je dodao da se otac vraćao kući nakon posla. Očekuje se da će otac da preživi, a kako prenosi Heavy.com njemu su “odsečena dva prsta, a jedan je popravljen”. Takođe je zadobio “posekotinu po licu između nosa i oka i ubodne rane na grudima i leđima, dodaje se. Trenutno je u bolnici u teškom, ali stabilnom stanju.

Identifikovane žrtve

Policija je identifikovala žrtve masovnog ubistva, to su supruga povređenog Daršani Banbaranajake Gama Valve Daršani Dilantika Ekanjake (35), 7-godišnji Inuka Vikramasinge, 4-godišnja Ašvini, 2-godišnja Rinjana i dvomesečna Keli.

Šesta žrtva, 40-godišnji Amarakunmubajansela Ge Gamini Amarakun takođe je nađen mrtav, a policija je navela da je on bio poznanik porodice koji je živeo u kući i da je nedavno došao u Kanadu.

Bonus video:

01:10

KO SU PROFLAJERI I DA LI MOGU SPREČITI UBISTVO?

(Espreso/ Blic/ Milijana Milikšić/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.