DA JE PRINCEZA DAJANA ŽIVA SADA BI... Isplivali detalji zbog kojih ćete se NAJEŽITI, ovo im nikada NE BI OPROSTILA
Princeza Dajana, kralj Čarls i prinčevi Hari i Vilijam, Foto: Johnny EGGITT / AFP / Profimedia

DRAMA NA KRALJEVSKI NAČIN

DA JE PRINCEZA DAJANA ŽIVA SADA BI... Isplivali detalji zbog kojih ćete se NAJEŽITI, ovo im nikada NE BI OPROSTILA

Dodela je organizovana dok bukti skandal zbog obrađene slike Kejt Midlton koja je ugledala svetlo dana pre nedelju dana

Objavljeno: 13:31h

Dodeljene su sinoć Diana Legacy nagrade u Muzeju nauke u Londonu. Princ Vilijam uručio je priznanja, govorio o majci i o Kejt Midlton. Princ Hari uključio se preko video poruke iz Kalifornije, braća se nisu srela ni virtuelno jer se mlađi princ oglasio nakon što je stariji otišao sa događaja. U susret tom događaju stručnjaci za britansku kraljevsku porodicu upozoravali su šta bi princeza volela da se dogodi, ali nažalost nije došlo do toga.

Princ Vilijam koji je dodeli istakao da on i Kejt Mildton kroz svoj rad poštuju nasleđe njegove majke, dodelio je 20 priznanja, a sinoć je obeleženo 25 godina ove ceremonije koja je ustanovljena 2017. godine, dve decenije nakon smrti princeze Dajane koja je poginula 1997. u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Princ Vilijam
Princ Vilijamfoto: EPA/ ADAM VAUGHAN

Kraljevska biografkinja i glavna urednica časopisa Majesty Ingrid Sevard kaže da bi Dajana naterala zavađene sinove da se se ponovno ujedine kako bi proslavili dobitnike nagrada.

"A ukoliko ne bi uspela u tome, mislim da bi insistirala da se okupe koliko god nakratko kroz razgovor preko video veze kako bi proslavili dobitnike nagrade organizovane u njenu čast", rekla je za Mirror i dodala: "Razumela bi da bi neprijateljstvo između braće bilo ono što će privući pažnju medija, a ne proslavljeni mladi pobednici. Jednog da dana će Vilijam i Hari morate da se suoče. Kakva bi ovo bila savršena prilika da govore o svojoj majci znajući da su udaljeni 5.000 milja".

Sevard je napomenula da je Vilijamov i Harijevo odbijanje da to ne urade, pokazuje koliko je sukob između braće velik. Istakla je i da bi njihovo pomirenje odvratilo pažnju od svečanosti.

Prinčevi Vilijam i Hari
Prinčevi Vilijam i Harifoto: Profimedia

"Pažljivo je tempirano kako im ne bi bilo neprijatno da čak i odreaguju na prisustvo onog drugog. Pa ipak, obojica poštuju nagradu i nasleđe svoje majke. Vreme potvrđuje njihovo kontinuirano neprijateljstvo. Vilijam ne želi da se suoči sa bratom preko ekrana. To bi odvratilo pažnju sa suštine večeri. I pažnja jeste skrajnuta, jer je takvo interesovanje za nastavak razdora među njima".

Izvršna direktorka svečanosti Tesi Oho rekla je za The Times: "Privilegija je imati podršku i princa od Velsa i vojvode od Saseksa, posebno dok obeležavamo našu 25. godišnjicu".

Portparol dodele izjavio je za The Telegraph da će Hari biit ključan učesnik proslave: "Predviđeno je da će razgovarati sa dobitnicima nagrada, virtuelno, na večeri dodele nagrada kako bi proslavio njihova postignuća".

Princ Hari
Princ Hari foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Predstavnik Kensingtonske palate saopštio je sledeće: "Princ od Velsa sastaće se sa ključnim osobljem i poštovaocima nagrade pre nego što se pridruži ceremoniji gde će slušati o radu dobitnika, održati kratki govor i uručiti nagrade Legacy ovogodišnjim dobitnicima".

Vilijam i Hari počeli su sukobe nakon ženidbe mlađeg princa Megan Markl 2018. u Vindzoru. Desio se veliki broj skandala, a 2021. otac Čarls je insistirao da se njeggovi sinovi pomire.

Dodela je organizovana dok bukti skandal zbog obrađene slike Kejt Midlton koja je ugledala svetlo dana pre nedelju dana. Prošlo je skoro tačno dva meseca od operacije princeze. Zahvat je obavljen u Londonu. Najavljuje se da će se ona do Uskrsa vratiti dužnostima.

(Espreso/ Zena.blic/ Jelena Milenković Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.