EVO KOLIKA VAM JE TAČNO PLATA POTREBNA ZA PRISTOJAN ŽIVOT U NJUJORKU: Zbog cifre će vam se dobro ZAVRTETI U GLAVI
Njujork, Foto: Printscreen/Youtube/Vox

PARICE, PARICE

EVO KOLIKA VAM JE TAČNO PLATA POTREBNA ZA PRISTOJAN ŽIVOT U NJUJORKU: Zbog cifre će vam se dobro ZAVRTETI U GLAVI

Studija se bavila platom pre oporezivanja koja je potrebna za pristojan život u 99 američkih gradova koristeći “budžet 50/30/20

Objavljeno:

Grad Njujork zahteva najveću platu potrebnu za pristojan život samca nego bilo koji drugi veliki grad u Sjedinjenim Državama, prema studiji koju je sproveo SmartAsset.

Studija se bavila platom pre oporezivanja koja je potrebna za pristojan život u 99 američkih gradova koristeći “budžet 50/30/20”.

- Budžet 50/30/20 podrazumeva da se za održivi komfor 50 odsto vaše plate izdvaja za osnovne potrebe, kao što su stanovanje, namirnice i prevoz; 30% prema željama poput zabave i hobija; i 20 odsto za otplatu duga, štednju ili ulaganje,” napisala je Jaclyn DeJohn iz SmartAsset-a.

Jedna odrasla osoba koja živi u Njujorku, prema nalazima studije, trebalo bi da zaradi tačno 138.570 dolara godišnje da bi živela pristojno, prema studiji. To je jednako satnici od 66,62 dolara.

Kako biste pokrili troškove samo potrepština kao samac u Njujorku, trebalo bi da zaradite oko 70.000 dolara, prema SmartAssetu.

Prema studiji, porodici od dvoje odraslih sa dvoje dece potrebno je zajedno 318.406 dolara godišnje, da bi pristojno živela u Njujorku.

Bonus video:

01:43

PLATA I DO 120.000, A NIKO NEĆE DA RADI! Ovo zanimanje je među NAJTRAŽENIJIMA u Srbiji, a evo šta je problem

(Espreso/ Blic/ Investitor/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.