OVIM POŠTARIMA ĆE PLATA IĆI I PREKO 1.000 EVRA: Dobijaju i dodatne benefite, evo o čemu je reč
Pošta, Foto: Stock

SVAKA IM ČAST

OVIM POŠTARIMA ĆE PLATA IĆI I PREKO 1.000 EVRA: Dobijaju i dodatne benefite, evo o čemu je reč

Ova nagrada uvedena je za radna mesta na kojima je utvrđena najveća fluktuacija i potreba za zapošljavanjem

Objavljeno:

Poštari, dostavljači dokumenata i tiskovina i vozači Hrvatske pošte odsad će uz sve ostale benefite rada i povećanja primanja moći da računaju i na dodatnu nagradu, javili su iz te kompanije. Ako u firmi ostanu do kraja godine, mogu dodatno da zarade 1.200 evra neto.

Ova nagrada uvedena je za radna mesta na kojima je utvrđena najveća fluktuacija i potreba za zapošljavanjem, te će se odnositi i na sve buduće radnike na tim radnim mestima koji se zaposle najkasnije do kraja juna 2024. godine.

Hrvatska pošta, kao i brojni drugi poslodavci na tržištu rada, već duže vreme ima u određenim područjima problema s nalaženjem adekvatne radne snage i fluktuacijom. Кažu da su svesni kako je povećanje primanja jedini pravi odgovor na povećanu fluktuaciju radnika, pa su u zadnje dve godine pokrenuli brojne inicijative za njihovo zadržavanje.

Tako u martu 2024. svim radnicima Hrvatske pošte opet raste plata – treći put u poslednjih šest meseci – što je rast od ukupno 25 odsto. Rast primanja započet je još 2022. godine kada je plata za 8.000 radnika na operativnim poslovima povećana 20 odsto, navode u saopštenju.

Poštarkama i poštarima godišnje se isplaćuju tri jednokratne prigodne nagrade, za Božić, Uskrs, kao i regres. Radnici na operativnim radnim mestima uz redovnu platu svaki mesec dobijaju i varijabilnu nagradu za efikasnost.

Pored svega toga, hrvatski poštari imaju osigurane sistematske i specijalističke zdravstvene preglede, karticu za pristup sportskim dvoranama, teretanama i bazenima, ali i povećanje participacije za prevoz i ishranu, kao i posebnu nagradu za uspešnost koja zavisi od ispunjenja godišnjih ciljeva i može da dostigne iznos mesečne neto plate uplatom u treći penzioni stub.

Sve to samo su neki od benefita rada u Hrvatskoj pošti.

Bonus video: PROBUDILA SE ZA POSAO, ALI NIJE ZABELEŽEN ULAZAK U BUS! Najnovije informacije o smrti Saške Jovanović: Sumnja se na samoubistvo?

02:14

PROBUDILA SE ZA POSAO, ALI NIJE ZABELEŽEN ULAZAK U BUS! Najnovije informacije o smrti Saške Jovanović: Sumnja se na samoubistvo?

(Espreso/Dnevnik/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.