PUKLA BRUKA! BAJDEN NIJE ZNAO DA GA SNIMAJU, PA REKAO... Stigao žestok odgovor MOĆNIKA, ovo će ODJEKNUTI (VIDEO)
Džo Bajden, Foto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

SKANDAL

PUKLA BRUKA! BAJDEN NIJE ZNAO DA GA SNIMAJU, PA REKAO... Stigao žestok odgovor MOĆNIKA, ovo će ODJEKNUTI (VIDEO)

Džo Bajden je izjavio da Netanjahu "treba da obrati više pažnje na bezbednost civila u Pojasu Gaze, koji su žrtve neprijateljstva"

Objavljeno:

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu odgovorio je javno američkom predsedniku Džou Bajdenu i okarakterisao njegove nedavne kritike kao "pogrešne" i "lažne".

Odgovarajući na komentar predsednika da Netanjahu svojom politikom u Gazi „više povređuje Izrael nego pomaže Izraelu“, Netanjahu je odgovorio u današnjem intervjuu za "Politiko".

- Ne znam tačno šta je predsednik mislio, ali ako je time mislio da se ja bavim privatnom politikom koja je protivna želji većine Izraelaca i da to šteti interesima Izraela, onda on greši u obe tačke. Ovo nije samo moja privatna politika. Ovo je politika koje podržava ogromna većina Izraelaca - odgovorio je Netanjahu.

"Oni me podržavaju!"

Netanjahu je takođe rekao da "Izraelci smatraju da je poslednja stvar koju Izrael treba da uradi jeste da se postavi vlast Palestine" u Gazi i da podržavaju Netanjahuov stav da "treba odlučno da odbace pokušaj da se palestinska država nabije svima na nos".

- Većina Izraelaca razume da ako to ne uradimo, ono što ćemo imati je ponavljanje masakra od 7. oktobra, što je loše za Izrael, loše za Palestince i loše za budućnost mira na Bliskom istoku - dodao je izraelski premijer.

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahufoto: EPA-EFE/AMIR COHEN / POOL

"Više štete nego što pomaže"

Podsećamo, Džo Bajden je izjavio da Netanjahu "treba da obrati više pažnje na bezbednost civila u Pojasu Gaze, koji su žrtve neprijateljstva".

- Netanjahu ima pravo da brani Izrael, pravo da progoni Hamas, ali mora više pažnje da posveti nevinim civilima koji ginu kao posledica preduzetih mera - rekao je Bajden u intervjuu za televizijsku stanicu En-Bi-Si.

Prema njegovim rečima, Netanjahu više nanosi štete nego što pomaže Izraelu.

- Izrael ne može dozvoliti još 30.000 mrtvih Palestinaca kao posledicu lova na borce Hamasa - upozorio je Bajden, dodajući da je stradanje civila u suprotnosti sa onim za šta se Izrael zalaže.

Džo Bajden
Džo Bajden foto: Profimedia

"Lapsus" pred kamerama

Ne znajući da ga snimaju, Bajden je takođe, tokom obraćanja naciji, poručio da će imati "sastanak — dođi kod Isusa" u vezi situacije u Gazi.

Dok je Bajden obilazio okolo nakon obraćanja, senator Majkl Benet - demokrata iz Kolorada - rekao mu je da je nedavo bio u Izraelu i zatražio od predsednika da nastavi da se zalaže za humanitarnu pomoć Gazi, piše "Aksios". Okružen Benetom, državnim sekretarom Entonijem Blinkenom i ministrom transporta Pitom Butidžidžom, Bajden je odgovorio:

- Rekao sam Bibiju - i ne ponavljajte ovo - rekao sam mu, "ti i ja ćemo imati sastanak dođi kod Isusa".

Bonus video:

03:16

AMERIKANCIMA 11. SEPTEMBAR I TRAMP MOGU DA SE DESE JEDNOM! Jovanović prognozirao: Ako isti trendovi ostanu, BAJDEN POBEDUĐE

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.