IDENTIČNE BLIZNAKINJE ZAMENILE MESTA NAKON UDESA, A ONDA... Zbog onoga što se SAZNALO će vam se DIĆI KOSA NA GLAVI
Samanta Petersen, Foto: Olmsted County Sheriff’s Office

užas

IDENTIČNE BLIZNAKINJE ZAMENILE MESTA NAKON UDESA, A ONDA... Zbog onoga što se SAZNALO će vam se DIĆI KOSA NA GLAVI

Policija je mesecima gradila slučaj i sastavljala sve komadiće slagalice pre nego što je podigla optužnicu

Objavljeno:

Dve sestre identične bliznakinje optužene su da su zamenile sedišta nakon što je jedna od njih ušla u kočiju i ubila dvoje dece, javlja New York Post.

Policija je mesecima gradila slučaj i sastavljala sve komadiće slagalice pre nego što je podigla optužnicu. Međutim, prema rečima jednog stručnjaka, dokazi možda neće biti dovoljno jaki koliko su tužioci očekivali.

Jednojajčane bliznakinje iz Minesote optužene su da su zamenile mesta nakon što je jedna od njih, navodno vozeći prebrzo na seoskom putu, zakočila amiške konjske zaprege i ubila dvoje dece.

Policija je mesecima gradila slučaj pre nego što je objavila optužbe.

Ali, prema jednom ekspertu, dokazi možda nisu tako jaki kao što se čini.

Tužioci sada navode da je Samanta Džo Petersen bila za volanom 25. septembra 2023, kada je motorno vozilo udarilo u konjsku zapregu, ubivši dvoje dece i povredivši njihovog brata i sestru.

Tužioci tvrde da automobil nije vozila njena identična sestra bliznakinja Sara Bet Petersen, koja je preuzela odgovornost na licu mesta.

Vlasti su saopštile da su u nesreći poginule 7-godišnja Vilma Miler i 11-godišnja Irma Miler, a brat i sestra, starosti 9 i 13 godina, završili su u bolnici.

Samanta Petersen je imala vozačku dozvolu kojoj je istekao rok važenja vozačke i nije imala osiguranje za njenu srebrnu "Tojotu 4Runner" u trenutku nesreće, prema sudskim dokumentima do kojih je došao Fox News.

Šerif Džon Dedžordž rekao je lokalnim medijima u februaru da je protiv sestara podignuto na desetine optužbi nakon što je "duga istraga" otkrila sumnjive "nedoslednosti" koje su kasnije dovele do raspleta navodne zavere.

"Sara je bila na licu mesta kratko vreme pre nego što je stigao naš prvi zamenik", rekao je on u televizijskim izjavama.

"To im je omogućilo da smisle ovu priču u kojoj bi Sara preuzela odgovornost za nesreću i od te tačke počela da obmanjuje istragu."

Kada je policija stigla, rekla im je da je ona vozač i da je udarila zapregu.

Sestre su se navodno povukle jer je Samanta Petersen bila pod uticajem narkotika u vreme nesreće i plašila se da će biti poslata u zatvor, prema sudskim dokumentima.

Sara je nedavno takođe bila u zatvoru, te je možda osećala da duguje svojoj sestri uslugu što je brinula o njenoj deci dok je bila iaz rešetaka.

Policajci koji su odgovorili navodno su pronašli "nekoliko zapaljenih džointa" i limenku u slupanom vozilu, a istražitelji su kasnije pronašli dokaze da je ona takođe koristila metamfetamin.

Policajac je ostavio svoj diktafon i otišao tokom istrage, a navodno je zabeleženo i kako Samanta Petersen govori svojoj sestri: "Nema šanse da oni ikada saznaju razliku između nas dvoje, pa oni ne mogu da je vide."

Bonus video:

01:10

KO SU PROFLAJERI I DA LI MOGU SPREČITI UBISTVO?

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.