DEČAK PRONAĐEN MRTAV, REČENO DA SE UTOPIO, A ONDA JE OTKRIVENA PRAVA ISTINA: Od ovoga se diže KOSA NA GLAVI (FOTO)
Mali Leon, Foto: Printscreen/ Facebook/ Leon and friends e.V.

horor

DEČAK PRONAĐEN MRTAV, REČENO DA SE UTOPIO, A ONDA JE OTKRIVENA PRAVA ISTINA: Od ovoga se diže KOSA NA GLAVI (FOTO)

Šestogodišnjak je patio od genetskog defekta, a otac je na sudu izjavio da je dečak pre utapanja bio udaren flašom tokom pljačke koju su izveli nepoznati napadači

Objavljeno: 13:25h

Dečak Leon (6) iz Sent Johana u Austriji pronađen je mrtav u avgustu 2022. godine nakon što je upao u reku Kicbuheler Ahe i utopio se, kako je prvobitno bilo rečeno. Međutim, istraga je kasnije pokazala da dečakov otac, koji je bio sa njim u tom trenutku, lažirao neke detalje zbog čega je uhapšen u martu i smatra se osumnjičenim za ubistvo.

Istraga je pokazala da je otac neposredno pre Leonove smrti pretraživao sumnjive sadržaje poput reči "onesvestiti se", a Vrhovni sud navodi da je zločin "planiran neko vreme i izveden pedantno".

Šestogodišnjak je patio od genetskog defekta, a otac je na sudu izjavio da je dečak pre utapanja bio udaren flašom tokom pljačke koju su izveli nepoznati napadači. Na licu mesta pronađene su krhotine i DNK jedne osobe koja ne pripada ocu.

Dečak koji umro
Dečak koji umro foto: Printscreen/ Facebook/ Leon and friends e.V.

"DNK mog klijenta nije pronađen na licu mesta. Takođe, nejasno je da li je flaša zapravo oružje kojim je počinjeno ubistvo", rekao je očev branilac.

Odbrana je, usled manjka dokaza protiv svog klijenta, iznela predlog da osumnjičenog oca puste na slobodu iz pritvora.

Podsetimo, otac je izjavio da ga je te noći nepoznata osoba onesvestila flašom i opljačkala nakon čega je dečak sam izašao iz kolica i utopio se u reci. Ali, nakon intezivne istrage nijedan dokaz nije pronađen koji govori u prilog tome da se pljačka zaista desila.

Leon i njegov otac
Leon i njegov otac foto: Printscreen/ Facebook/ Leon and friends e.V.

Moguć sled događaja je da je otac onesvestio sina i bacio ga u potok a potom lažirao pljačku. Bocu kojom je napao sina sam je poneo od kuće i držao u kolicima.

Konferencija za novinare zakazana je za četvrtak na kojoj će biti potencijalno izneto više detalja o slučaju.

Bonus video:

01:10

KO SU PROFLAJERI I DA LI MOGU SPREČITI UBISTVO?

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.