PRINC HARI ZABRINUT ZA MEGAN I DECU? Šok detalji izašli u JAVNOST, mnogi PRETRNULI zbog onoga što je rekao o DAJANI
Princ Hari i Megan Markl, Foto: AP/ Frank Augstein

DRAMA U KRALJEVSKOJ PORODICI

PRINC HARI ZABRINUT ZA MEGAN I DECU? Šok detalji izašli u JAVNOST, mnogi PRETRNULI zbog onoga što je rekao o DAJANI

Princ Hari je rekao da veruje da je izložen većem riziku da bude povređen nego što je to bila njegova majka

Objavljeno:

Princ Hari želi da zna ko je odgovoran za smanjenje njegove policijske zaštite dok boravi u Ujedinjenom Kraljevstvu, pokazali su sudski dokumenti o kojima se piše nakon što je juče prema odluci Visokog suda u Londonu izgubio spor na protiv britanske vlade zbog odluke o promeni nivoa njegove lične bezbednosti prilikom poseta domovini. Saznaje se još detalja koji imaju veze sa njegovom majkom princezom Dajanom.

Vojvoda od Saseksa princ Hari potencijalno se suočava sa velikim računom za nadoknadu pravnih troškova poreznih obveznika nakon što je sudija rekao nije dokazano da je smanjenje obezbeđenja bilo nezakonito ili nepošteno.

Hari je tužio Ministarstvo unutrašnjih poslova jer mu se više ne pruža isti nivo zaštite nakon što su on i njegova supruga Megan Markl odustali do dužnosti i napustili Britaniju u januaru 2020.

U jučerašnjoj odluci suda na 52 stranice objavljeno je da je tražio da se zna ko je u vladi odgovoran za odluku, rekavši: "Želeo bih da znam ime te osobe".

Princ Hari
Princ Hari foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Uporedio je opasnosti kojim su izloženi on i njegova porodica sa rizicima sa kojima se suočila njegova majka princeza Dajana pre nego što je stradala u saobraćajnoj nesreći 1997. u Parizu, dok su je jurili paparaci.

Princ Hari je rekao da veruje da je izložen većem riziku da bude povređen nego što je to bila njegova majka, a sve zbog "rasizma i ekstremizma", otkrili su dokumenti Visokog suda.

Vojvoda od Saseka rekao je da njegova porodica stavljena u "položaj, a niko pre 23 godine ne bi voleo da je u tom položaju bila njegova majka Dajana". Rekao je da su to"dodatni slojevi rasizma i ekstremizma" i zatražio da "neko preuzme odgovornost" za ono što bi se moglo dogoditi njegovoj supruzi Megan Markl i njihoovj deci Arčiju i Lilibet.

U dokumentima je navedeno i šta smatra najvećom pretnjom za svoju porodicu ali to nije otkriveno. U spisima se ističe i da je Al Kaida želela njegovo ubistvo.

Princ Hari i Megan Markl
Princ Hari i Megan Markl foto: AP/ Kirsty Wigglesworth

Stručnjak za privatno obezbeđenje iz Amerike koji sarađuje sa Harijem rekao je Visokom sudu da se Hari osećao ugroženim 2021. u zapadnom Londonu kada je doptuovao zbog dodele Wellchild Awards koje je juče promovisao. Ugroženost su stvorili paparaci koji su ga jurili, piše Daily mail.

Propust je napravljen, kako je rečeno i kada mu je povučena automatska policijska zaštita nakon Samita u Sandrigemu gde se sreo sa Elizabetom Drugom kako bi se raspravilo o Megzitu i potencijalnim drugim opcijama za njega i Megan. Na tom Samitu je odlučeno da nje prihvatljivo da poznati par "polovinu vremena radi za dvor, a ostatak vremena bude slobodan od dužnosti".

Pirnc Hari najavljuje žalbu na odluku Visokog suda u Londonu.

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

(Espreso/ Zena.blic/ Jelena Milenković/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.