TRAMP ODNEO POBEDU U JUŽNOJ KAROLINI, PA ŽESTOKO UDARIO NA BAJDENA: Slušajte šta je REKAO, spreman je da mu...
Donald Tramp, Foto: Profimedia

IZBORI U AMERICI

TRAMP ODNEO POBEDU U JUŽNOJ KAROLINI, PA ŽESTOKO UDARIO NA BAJDENA: Slušajte šta je REKAO, spreman je da mu...

Izborne ankete su pokazale sigurnu pobedu Trampa, a posle 60 odsto prebrojanih glasova on je osvojio 60,7, a Hejli 38,7 odsto glasova

Objavljeno:

Bivši američki predsednik Donald Tramp je na Republikanskim predizborima u Južnoj Karolini ubedljivo pobedio jedinu rivalku za stranačkog kandidata na predsedničkim izborima Niki Hejli, objavio je CNN.

Izborne ankete su pokazale sigurnu pobedu Trampa, a posle 60 odsto prebrojanih glasova on je osvojio 60,7, a Hejli 38,7 odsto glasova.

Od 50 delegata, koliko daje Južna Karolina, Tramp za sada ima 38, a Hejli nijednog. Glasovi treba da se prebroje u još četiri distrikta i za pobedu u svakom od njih dodeliće se još tri delegata.

„Bilo je ovo fantastično veče, sada ćemo slaviti petnaestak minuta, a onda se vraćamo na posao“, rekao je Tramp velikom broju svojih pristalica u Kolumbiji.

Uveravam vas da ću 5. novembra biti spreman da pogledan Džoa Bajdena u oči i da mu kažem: „Otpušten si, izlazi napolje Džo, dobio si otkaz“, kazao je Tramp i poručio da će nastaviti pobednički pohod.

Donald Tramp
Donald Tramp foto: EPA-EFE/TRACIE VAN AUKEN

Istakao je i da je veoma srećan zbog toga što nikada do sada nije video da je Republikanska partija ovoliko ujedinjena.

Hejli, koja je bila guvernerka Južne Karoline od 2011. do 2017. godine, priznala je poraz i čestitala Trampu na pobedi.

„Bez obzira na rezultat, ja volim ljude u našoj državi. Volim sve što smo postigli zajedno i koliko smo bili ujedinjeni u vreme najtežih izazova i tragedija“, kazala je Hejli.

Uprkos današnjem ubedljivom porazu, Hejli je poručila da ne razmišlja da odustane od borbe sa Trampom.

 Niki Hejli
Niki Hejlifoto: Reuter/Kevin Lamarque

Neću odustati od ove borbe u situaciji kada većina Amerikanaca ne želi ni Bajdena ni Trampa u Beloj kući. U narednih 10 dana izjašnjavaće se građani u 21 državi i oni imaju pravo na realan izbor, a ne na Sovjetske izbore sa jednim kandidatom, poručila je Hejli.

Naredni stranački izbori biće održani u Mičigenu 27. februara, a slede Ajdaho i Misuri 2. marta, Distrikt Kolumbija 3. marta, Severna Dakota 4. marta i potom „super utorak“ 5. marta, kada će republikanci glasati u 16 država.

Bonus video:

01:58

AKO TRAMP DOĐE NA VLAST KURTIJU JE ODZVONILO Miletić obrazložio: U obrnutom slučaju, takođe će biti RADIKALNIH promena

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.