ARGENTINSKI PREDSEDNIK UGOSTIO BLINKENA, PA... Nakon svih SKANDALA sada je ovo IZJAVIO, pa da li je MOGUĆE?
Havijer Milej, Foto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

NEVERICA

ARGENTINSKI PREDSEDNIK UGOSTIO BLINKENA, PA... Nakon svih SKANDALA sada je ovo IZJAVIO, pa da li je MOGUĆE?

Blinken je doputovao u Buenos Ajres u četvrtak nakon posete susednom Brazilu

Objavljeno:

Argentinski predsednik Havijer Milej ugostio je danas američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, najvišeg američkog zvaničnika koji je posetio Argentinu otkako je novoizabrani predsednik položio zakletvu u decembru i obećao "šok terapiju" za stabilizaciju ekonomije zemlje.

„Argentina je odlučila da se vrati na stranu Zapada, na stranu napretka, demokratije i, iznad svega, sloboda”, izjavio je Milej na početku sastanka u predsedničkoj palati Kasa Rosada.

Milej je zauzeo snažno proamerički stav, iako je ideološki bliže bivšem predsedniku SAD, republikancu Donaldu Trampu, za koga se očekuje da će na predsedničkim izborima u novembru, ponovo biti kandidat republikanaca, navodi Rojters.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Blinken je doputovao u Buenos Ajres u četvrtak nakon posete susednom Brazilu, gde se sastao sa levičarskim liderom Luizom Inasijom Lulom da Silvom, koji se, za razliku od Mileja, sukobio sa Vašingtonom zbog njegovih kritika napada Izraela na Gazu.

Bonus video:

02:49

ZAPAD KORISTI STRATEGIJU ZAMARANJA SRBIJE! Nikola Šainović: Kosovska kriza je kao zapušteni pacijent, nema samo jednu boljku!

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.