PIŠTOLJEM JE TERALA MUŠKARCE I ŽENE DA SPAVAJU SA NJOM! Bila je BOG I BATINA, ubila 250 LJUDI, pa UMRLA U MESARI!
Sofija Vergara kao Griselda Blanko, Foto: Printscreen/Youtube/E! News

njen život

PIŠTOLJEM JE TERALA MUŠKARCE I ŽENE DA SPAVAJU SA NJOM! Bila je BOG I BATINA, ubila 250 LJUDI, pa UMRLA U MESARI!

Ali FBI je predugo jurio Griseldu Blanko, tako da su bili sto posto sigurni da se pred njima nalazi kraljica kokaina

Objavljeno: 13:27h

Griselda Blanko, La Madrina ili Crna udovica bila je najopasnija žena u Kolumbiji i SAD, a ono na šta je ona bila kadra, šokiralo je policiju i tužilaštvo

Kada su agenti FBI preplavili skromni bungalov u mirnom predgrađu, bili su šokirani kada su umesto okorelog kriminalca zatekli malu, debeljuškastu ženu kako mirno sedi na krevetu i čita Bibliju. Rekla je da se zove Beti i da su verovatno pogrešili što su upali kod nje u kuću.

Ali FBI je predugo jurio Griseldu Blanko, tako da su bili sto posto sigurni da se pred njima nalazi kraljica kokaina.

Sofija Vergara
Sofija Vergarafoto: Printscreen/Youtube/E! News

Mala, debeljuškasta ženica bila je zloglasna Kuma koja je stajala iza imperije droge vredne 1,5 milijardu funti.

Griselda Blanko ponosno je sebe nazivala "najlošijom ku*kom koja je ikad udahnula život", a hladnokrvno je stajala iza 250 ubistava dok je širila teror Majamijem, a njena najmlađa žrtva imala je samo dve godine.

Griselda je ubila i svoja tri muža, a nije joj bilo strano ni pucanje u lice ljutim rivalima.

Jedan saradnik je rekao: "Naređivala bi ubistva, kao što neko naručuje picu".

Griseldi Blanko od malih nogu nije bilo strano nasilje. Rođena u sirotnjskom naselju 1943. godine, Griselda je odrasla u kući majke alkoholičarke i prostituke koja ju je tukla. Griselda je imala samo 11 godina kada je otela desetogodišnjeg dečaka, a pošto porodica nije njenu pretnju shvatila ozbiljno i nije poslala pare za otkup, Griselda ga je ubila. Prirodno je bilo da kasnije izraste u veoma opasnu osobu.

Sa samo 13 godina je otišla od kuće sa makroom Karlosom Trujilom za kojeg se kasnije udala i sa kojim je dobla troje dece: Diksona, Ubera i Osvalda.

I to sve do njene 21. godine. Kasnije će sva njena deca biti ubijena u Kolumbiji, nakon što su odslužili zatvorsku kaznu u SAD.

Sofija Vergara
Sofija Vergarafoto: Printscreen/Youtube/E! News

Griselda se tereti da je ubila svog prvog muža Karlosa zbog poslovnog spora, a onda se brzo preudala za trgovca kokainom Alberta Brava.

Par se preselio u Njujork 1960ih godina, a glavno zanimanje im je bilo - uvoz kokaina. Griselda je razvila dobre veze sa Pablom Eskobarom, a kasnije se pričalo kako se Eskobar jedino La Madrine (Grisledu su zvali La Madrina ili Kuma) plašio.

Griselda i njen muž su u roku od nekoliko godina pobili sve svoje rivale, da bi tokom deset godina rada zaposlili 1.500 novih dilera koji su radili samo za njih.

15 godina je živela u Njujorku i radila punom parom, kada je shvatila da je FBI prati, pa se privatnim avionom vraća za Kolumbiju.

Nekoliko meseci kasnije dolazi i Alberto da joj se prdruži. Čim je sleteo u Kolumbiju, Griselda ga optužuje da ju je pokrao za neke milione, vadi pištolj i puca u njega. On je uspeo da je rani.

Kada je ubila drugog muža dobila je još jedan nadimak - crna udovica.

Tri godine je živela u Kolumbiji gde je upoznala trećeg muža - Darija Sepulvedu, poznatog pljačkaša banki.

Griselda i Darijo dobijaju sina, Majkla Korleonea Blanka, koji danas ima 45 godina.

Par se vratio u Majami gde nastavljaju da oko sebe šire smrt. Broj leševa u gradu je naglo porastao - i policajci su jednom morali da iznajme hladnjaču iz Burger Kinga da bi uskladištili mrtve.

Sofija Vergara
Sofija Vergarafoto: Printscreen/Youtube/E! News

Griselda je bila toliko nemilosrdna da je čak insistirala da njene ubice ubijaju decu svedoka.

Toliko je bila bogata da je imala penthaus na Floridi, vilu u Kaliforniji, privatni avion, jahtu i td...Čak je došla u posed i dijamantima koji su nekada pripadali Evi Peron...Jedna od njenih najekstravagantnijih stvari bio je pozlaćeni i smaragdima optočeni puškomitraljez koji je nosila sa sobom.

Ali nije bila srećna. Ubeđena da je muž vara, ubila je osam striptizeta za koje je verovala da spavaju sa njim. Uplašen, Dario se vraća u Kolumbiju vodeći sa sobom njihovog sina. Griselda ga presreće i ubija pred detetom koje je sedelo sa njim u kolima.

1980ih godna Griseldino carstvo se polako ljulja. Rivali procenjuju njenu glavu na 3,5 miliona funti i hajka na Kumu počinje.

1985. godine Griselda se povlači u Kaliforniju, gde živi u skromnom bungalovu kako bi zavarala trag. Tu je pronalazi FBI.

Sofija Vergara
Sofija Vergarafoto: Printscreen/Youtube/E! News

Glavni agent Bob Palombo je kasnije rekao da je toliko bio opčinjen Griseldom da ju je prvo poljubio u obraz pre nego što joj je stavio lisice.

Griselda je 1986. godine osuđena na krivična dela posedovanje i dilovanje droge i dobila je 15 godina zatvora. U zatvoru je pričala da je nanovo rođena kao hrišćanka, ali je iz zatvora nastavila da vodi svoju imperiju droge i planira otmicu Džona Kenedija, sina bivšeg američkog predsednika.

2004. godine, nakon 18 godina provedenih u zatvoru, puštena je i deportovana u Kolumbija, gde je živela tihim životom osam godina - a onda su je neprijatelji našli. Ubijena je ispred mesare u septembru 2012. godine.

Bonus video:

02:42

KRAJ ŠKALJARSKOG KLANA? Radulović: Ubistvom Vukotića oni su obezglavljeni! Kriminal jenjava ili dobija NOVO RUHO?!

(Espreso/Stil/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.