A SAD MOŽE ŽURKA? Trampu se SREĆA OSMEHNULA, uskoro ODLUKA koja MENJA SVE
Donald Tramp, Foto: Profimedia

sad

A SAD MOŽE ŽURKA? Trampu se SREĆA OSMEHNULA, uskoro ODLUKA koja MENJA SVE

U Americi se veća da li Trampa treba diskvalifikovati da se ponovo kandiduje

Objavljeno:

Vrhovni sud SAD saslušao je danas argumente u slučaju pokušaja savezne države Kolorado da blokira kandidaturu Donalda Trampa na predstojećim predsedničkim izborima, ali su sudije tog suda, sa obe strane političkog spektra, izrazile sumnju u opravdanost takve odluke.

Vrhovni sud je saslušao argumente o tome da li bivšeg predsednika treba diskvalifikovati da se ponovo kandiduje za Belu kuću zbog događaja od 6. januara 2021. godine, kada su njegove pristalice nasilno pokušale da spreče potvrdu pobede aktuelnog demokratskog predsednika Džoa Bajdena. Odluka najvišeg američkog suda odnosiće se na sve savezne države, nakon što je u njima pokrenut niz tužbi protiv republikanca, piše BBC.

Sudije Vrhovnog suda danas su pokazale skepticizam prema argumentima Kolorada. Većinu u tom sudu čine konzervativci, sa tri sudije imenovane tokom Trampovog mandata, ali su dve liberalne sudije, Elena Kejgan i Ketandži Braun Džekson, takođe pokazale neodobravanje poziva Kolorada da se zabrani kandidatura republikanca, piše Njujork tajms.

Donald Tramp
Donald Trampfoto: Profimedia

Konačna odluka suda trebalo bi da bude doneta najkasnije do 5. marta, kada Kolorado i još 14 saveznih država idu na izbore.

Bonus video:

01:58

AKO TRAMP DOĐE NA VLAST KURTIJU JE ODZVONILO Miletić obrazložio: U obrnutom slučaju, takođe će biti RADIKALNIH promena

(Espreso/ Mondo/ N.D/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.