ZELENSKI ZADOVOLJNO TRLJA RUKE NAKON VESTI KOJE SU ODJEKNULE KAO BOMBA: Evo šta je rekao o SLOMU ORBANA...
Volodimir Zelenski i Viktor Orban, Foto: EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE, EPA-EFE/IAN LANGSDON

oglasio se

ZELENSKI ZADOVOLJNO TRLJA RUKE NAKON VESTI KOJE SU ODJEKNULE KAO BOMBA: Evo šta je rekao o SLOMU ORBANA...

Lideri EU time su uspeli da prevaziđu protivljenje Mađarske davanju finansijske pomoći Ukrajini

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poručio je danas da će kontinuirana finansijska podrška Evropske unije ojačati ekonomsku i finansijsku stabilnost te zemlje.

„Zahvalan sam Šarlu Mišelu i liderima EU na uspostavljanju fonda za Ukrajinu od 50 milijardi evra za period od 2024. do 2027. godine. Veoma je važno to što je odluku donelo svih 27 lidera, što još jednom dokazuje snažno jedinstvo Unije“, napisao je Zelenski na društvenoj mreži X.

Dodao je da će „kontinuirana finansijska podrška EU Ukrajini ojačati dugoročnu ekonomsku i finansijsku stabilnost, što nije ništa manje važno od vojne pomoći i sankcija protiv Rusije“.

Svih 27 lidera postiglo je dogovor oko dodatnog paketa podrške Ukrajini od 50 milijardi evra, u okviru budžeta EU, saopštio je ranije danas predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

„Imamo dogovor“, naveo je Mišel na društvenoj mreži X.

Lideri EU time su uspeli da prevaziđu protivljenje Mađarske davanju finansijske pomoći Ukrajini.

Mađarski premijer Viktor Orban ranije je rekao da je Mađarska spremna da učestvuje u odluci EU o pružanju pomoći Ukrajini, ali uz garancije da će se svake godine odlučivati da li da se izdvaja novac za novu pomoć ili ne.

Orban je uložio veto na pomoć od 50 milijardi evra Ukrajini na prethodnom samitu Evropskog saveta, koji je održan sredinom decembra.

Bonus video:

04:16

ZELENSKI SIMBOL RATA U UKRAJINI, AKO GA SMENE DOĆI ĆE DO PRIMIRJA? Deđanski: Do PROLEĆA moguć KRAJ RATA, Evropa će plaćati CEH

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.