KOLIKO JE LEPA, TOLIKO JE I ZASTRAŠUJUĆA: Zaharova NOKAUTIRALA Bajdena, niko kao ONA ne zna da UDARI gde BAŠ BOLI!
Marija Zaharova, Foto: EPA-EFE/EVGENIA NOVOZHENINA/POOL

problemi u americi

KOLIKO JE LEPA, TOLIKO JE I ZASTRAŠUJUĆA: Zaharova NOKAUTIRALA Bajdena, niko kao ONA ne zna da UDARI gde BAŠ BOLI!

Zaharova je uputila direktnu poruku Bajdenu zbog zatvorenika u Teksasu

Objavljeno:

Vreme je da američki predsednik Džo Bajden okupi međunarodnu koaliciju kako bi oslobodio stanovnike Teksasa u ime demokratije, navela je Marija Zaharova.

"Vreme je da američki predsednik, u najboljoj tradiciji svog prethodnika Baraka Obame, izjavi da Teksas mora da ide i da okupi međunarodnu koaliciju da oslobodi sve stanovnike u ime demokratije", napisala je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na svom Telegram kanalu, prenose RIA Novosti.

Guverner Teksasa Greg Abot rekao je u petak da je spreman za potencijalni sukob sa američkim saveznim vlastima oko demontaže barijera postavljenih duž granice sa Meksikom kako bi se sprečio priliv ilegalnih migranata i poručio je da je Teksas spreman i za "neverovatan slučaj" da predsednik SAD Džozef Bajden federalizuje Nacionalnu gardu, preneo je ranije portal Hill.

Džo Bajden
Džo Bajdenfoto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Nacionalna garda Teksasa ignorisala je odluku Vrhovnog suda kojom je odobreno uklanjanje barijere od žice i nastavila je izgradnju ograde duž granice sa Meksikom. Abot je je kritikovao Bajdena zbog nesprovođenja zakona o imigraciji i istakao ustavno ovlašćenje koje država ima da se brani od invazije, jer se talas migranata koji pristižu na granicu nastavio.

Guverner Teksasa najavio je "invaziju" i mere samoodbrane zbog situacije sa migrantima, ističući da će država sprovoditi sopstvenu politiku sve dok federalne vlasti ne uspeju da zaštite granicu. Republikanski guverneri 25 američkih država optužili su američkog predsednika Džoa Bajdena za nespremnost da se bori protiv ilegalne migracije i izrazili solidarnost sa vlastima Teksasa.

Bonus video:

00:28

ZAHAROVA: OVK MOŽDA PRISUTNA U UKRAJINI POD DRUGIM IMENOM! Na borbenim područjima pronađena tela sa odstranjenim organima

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.