PUTIN DONEO NOVI ZAKON U RUSIJI, DA LI JE MOGUĆE OVO: Cela zemlja na nogama
Foto: Printscreen/Youtube/Daily Mail

NAJNOVIJA VEST

PUTIN DONEO NOVI ZAKON U RUSIJI, DA LI JE MOGUĆE OVO: Cela zemlja na nogama

Objavljeno:

Ruska Duma, donji dom parlamenta, usvojila je danas u prvom čitanju predlog zakona o konfiskaciji imovine lica osuđenih za različita krivična dela, uključujući "namerno širenje lažnih informacija" o ruskoj vojsci. Mera će se odnositi na sve koji su krivi za "diskreditaciju" oružanih snaga, pozivanje na sankcije Rusiji ili podsticanje ekstremističkih aktivnosti.

Predlog zakona je usvojen u prvom od tri čitanja sa 395 glasova za i tri protiv, tako da će država moći da oduzme imovinu Rusima koji su napustili zemlju i koji kritikuju rat u Ukrajini, ali se i dalje oslanjaju na prihod od izdavanja svojih kuća i stanova u Rusiji.

Od vojne invazije na Ukrajinu u februaru 2022, Rusija je pooštrila mere za suzbijanje svakog oblika političkog neslaganja. Prema zakonima usvojenim u martu, diskreditacija oružanih snaga ili širenje lažnih informacija o vojsci kažnjava se dugotrajnim zatvorskim kaznama.

Bonus video

04:37

OVO SU TEŠKE REČI, A OČIGLEDNO JE DA PUTIN DRŽI DATU REČ Anlitičari o pretnji Nemačke da ŠALJE TRUPE: Poljska će SLEDITI PRIMER

(Espreso/Index/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.