PUTINOVA ĆERKA NAPRAVILA SKANDAL NOVIM INTERVJUOM: Iznela INTIMNE detalje, ali JEDNU stvar je PREĆUTALA (VIDEO)
Marija Voroncova, Foto: PrintScreen/ YouTube/ ПРОМОМЕД Россия

putinova ćerka

PUTINOVA ĆERKA NAPRAVILA SKANDAL NOVIM INTERVJUOM: Iznela INTIMNE detalje, ali JEDNU stvar je PREĆUTALA (VIDEO)

Marija Voroncova je Putinova ćerka, lekarka i naučnica koju interesuje je književnost

Objavljeno:

Intervju s Marijom Voroncovom, najstarijom ćerkom ruskog predsednika Vladimira Putina, koji se pojavio na Jutjubu dva dana pre Nove godine, isprva je prošao gotovo nezapaženo. Ruski mediji i korisnici društvenih mreža primetili su ga tek 11. januara.

Voroncova (38), lekarka i naučnica, odgovarala je na pitanja za ruski podkast #ProNauku (o nauci). Govorila je uglavnom o nauci, medicini i svojim istraživanjima u oblasti genetike, posebno proučavanju ljudskog genoma. O ratu koji Rusija vodi protiv Ukrajine nije progovorila ni reč. A ni oca nije spomenula.

Ipak, otkrila je neke detalje o svom životu. Od detinjstva je sanjala da postane lekar, ali je po završetku škole želela da studira ekonomiju. Na kraju se opredelila za medicinu i upisala Fakultet osnovne medicine Moskovskog državnog univerziteta.

Marija Voroncova
Marija Voroncovafoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Interesuje je književnost i navela je svoje omiljene pisce, uključujući Puškina, Dostojevskog i Hakslija. Voli i muziku i sport. "Moja interesovanja su veoma široka: od kreativnosti do sporta. Volim sve što je lepo: slike, muzeje, pozorište i muziku. Muzika je važan deo mog života, kako klasična, tako i džez. Trudim se da nekoliko sati nedeljno posvetim sportu, uključujući i sezonske sportove, kao što su surfovanje i skijanje" - rekla je Marija Voroncova.

Intervju je izazvao oštre reakcije među ruskim blogerima i na društvenim mrežama, kao i niz optužbi da je Voroncova licemer. Jedan od prvih koji je skrenuo pažnju na intervju bio je ruski novinar Andrej Saharov. "Ona je živčana, ponekad govori u klišeima. Stručnjaci će vam reći koliko košta prsten na njenoj ruci" - napisao je Saharov na "Telegramu".

Intervju je izazvao ogorčenje nemačkih medija. "Putinova ćerka daje bizaran intervju o "vrednosti ljudskog života", naslovio je magazin "Špigl" svoj članak 12. januara. "Uznemirujuće izjave, s obzirom na zločine i broj žrtava u ukrajinskom ratu" - prenela je nemačka televizija „ntv“ na svom sajtu.

Nemački novinari ocenjuju da je cinično to što rat uopšte nije tema u intervjuu s Putinovom ćerkom.

Veliki intervju Marije Voroncove uoči predsedničkih izbora u martu ove godine mogao bi da ukaže na promenu Putinove strategije u komunikaciji, smatra medijski stručnjak Jo Grebel. Putin, koji sada ima 71 godinu, sprema se da po peti put postane predsednik Rusije. Grebel smatra da je Putin shvatio da je neophodna moderna izborna kampanja i promena poruke ruskog predsednika narodu: "Doduše dozirano, kako to sada vidimo, Putin daje nešto kao naznaku da ima porodicu. Ili bar decu. A ćerka je lekarka, priznata naučnica".

O tome ko je Marija Voroncova čitajte u ovom tekstu.

Bonus video:

01:41

PUTIN JE DEKICA ČIJA NAS SMRT NE BI IZNENADILA Analitičar predviđa kako bi ovo uticalo na tok RATA U UKRAJINI i sudbinu Rusije

(Espreso/ Mondo/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.