ALBANSKI PRINC SE RAZVODI POSLE 8 GODINA BRAKA, RASKID ŠOKIRAO SVE ODREDA: Reči poznate ALBANKE BOLE SVAKU MAJKU...
Princ Leka II i Elija Zaharija, Foto: EPA/ERMAL MULLA

kraljevska posla

ALBANSKI PRINC SE RAZVODI POSLE 8 GODINA BRAKA, RASKID ŠOKIRAO SVE ODREDA: Reči poznate ALBANKE BOLE SVAKU MAJKU...

Albanski prestolonaslednik Leka II saopštio je da se razvodi od glumice Elije Zaharije

Objavljeno: 09:47h

Albanski princ Leka II i Elija Zaharija razvode se posle osam godina braka. Saopštili su to sinoć na svojim Instagram stranicama. Vest o razvodu dočekana je kao šok iako je tačno da se nijedan raskid ne dešava preko noći. Jedini potomak poslednjeg kralja Albanije, Zogua Prvog, brak sa bivšom albanskom glumicom ozvaničio je 2016. u Tirani što je bila prva svadba u albanskoj kraljevskoj porodoici od 1938.

"Ovom objavom zvanično vas obaveštavam da su princ Leka i Elija Zaharija pristali da raskinu svoj brak. Budući da je brak izgubio svoju funkciju, odlučili su ga da se razvedu sporazumno pokretanjem potrebnih zakonskih procedura", piše na Instagram stranici albanskog princa.

Dalje se navodi da princ Leka II veruje da će vrednosti međusobnog poštovanja i razumevanja biti osnova odnosa njega i bivše supruge kao i motiv odastanja i obrazovanja njihove ćerke, princeze Žeraldine. Briga o njoj biće njihov najvažniji cilj kako bi joj obezbedili siguran i srećan život.

Prestolonaslednik Leka neće davati nove komentare i zamolio je za privatnost, piše People.

Venčanju princa i bivše glumice prisustvovalo je više od 200 članova kraljevskih porodica, među kojima je bila i sada već bivša španka kraljica Sofija, bivša iranska carica Fara i rumunska princeza Margareta.

Leka je unuk pokojnog samoprozvanog kralja Zogua I (Zoga I) koji je vladao albanskim kraljevstvom od 1928. do 1939. Prema njegovoj biografiji, on i Elija upoznali su se 2008. godine, verili su se u Parizu 2010. i venčali u (bivšoj) Kraljevskoj palati u Tirana 2016. Njihova ćerka Žeraldina rođena je 2002, a ime je dobila po kraljici Žeraldini koja je umrla 18 godina pre rođenja praunuke.

Leka II školovao se u Johaneburgu, Britaniji i Albaniji, bavio se diplomatijom, a rođen je u Južnoafričkoj republici.

"Prijatelji i dobronamerni ljudi, moram da vas obavestim da smo danas započeli pravnu proceduru za razvod braka. To nije realnost koja me raduje jer verujem u porodične vrednosti kao nešto najdragocenije. Nikada ne bih odabrala da moja ćerka odrasta sa rastavljenim roditeljima, ali ponekad je razvod jedina opcija. Najvažnije mi je da moja devojčica što lakše proživi ovaj trenutak. Hvala vam svima koji ste mi pisali i dali podršku‘‘, napisala je na Instagramu o razvodu Elija Zaharija koja je studirala pozorišnu umetnost u Parizu.

Bonus video:

01:02

Princ Filip i princeza Danica u Hramu Svetog Save

(Espreso/ Blic Žena/ J.M/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.