KAKO PREŽIVETI OVO VREME, NEREALNO JE ŠTA SE DEŠAVA: Ovako nešto se NE PAMTI, pazite samo ŠTA SE DEŠAVA (FOTO)
Snežno nevreme u Oslu, Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix / Profimedia

SMRZAVANJE

KAKO PREŽIVETI OVO VREME, NEREALNO JE ŠTA SE DEŠAVA: Ovako nešto se NE PAMTI, pazite samo ŠTA SE DEŠAVA (FOTO)

Svi autobusi u centru Osla su otkazani, a ostatak mreže javnog prevoza norveške prestonice pogođen je velikim problemima zbog snežne oluje u sredu

Objavljeno:

Nezapamćeno snežno nevreme zatrpalo je snegom Norvešku, a u njenom glavnom gradu Oslu izazvalo neviđeni haos u prevozi.

- Zamelo nas je, ovo je haos. Minus 10 je, ali nije u tome problem. Napadalo je toliko snega da ga ne stignu čistiti. Nikad nije bilo ovako, prošle nedelje je bilo -25! Totalni je kolaps, evakuisali su i ljude iz metroa, u delovima grada nestalo je struje - ispričala je za 24sata.hr Hrvatica koja živi u Oslu.

Kaže kako je jedva došla na posao te da su neki zaglavili u kućama jer im je sneg zatrpao vrata pa su izlazili kroz prozore.

Svi autobusi u centru Osla su otkazani, a ostatak mreže javnog prevoza norveške prestonice pogođen je velikim problemima zbog snežne oluje u sredu.

Oslo, Norveška, Sneg
foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix / Profimedia

„Veliki delovi javnog prevoza danas (17. januara) su pogođeni snežnim vremenom. To dovodi do kašnjenja i otkazivanja na nekoliko linija. Preporučujemo da ne putujete danas. Ako još uvek morate da putujete, preporučujemo vam da planirate unapred i proverite planer putovanja“, napisao je Ruter na svojoj veb stranici u sredu.

Firma za javni prevoz otkazala je sve autobuske prevoze u centru Osla u sredu kasno ujutru i rekla da će vršiti kontinuiranu procenu tokom popodneva.

Oslo, Norveška, Sneg
foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix / Profimedia

Prijavljeni su veliki problemi na autobuskoj stanici Lisaker zbog nasukanog vozila u snegu. Svi autobusi u susednoj opštini Berum takođe su otkazani.

Gradske tramvajske i metro linije su se takođe suočile sa velikim problemima u sredu.

Snežno nevreme je zahvatilo i Nemačku.

Bonus video:

03:39

DA IH NEMA, USRED LETA BI NAM PADAO SNEG! Zbog ovoga imamo prestupne godine: Jedno narodno verovanje POSEBNO JE ZASTRAŠUJUĆE

(Espreso/ Blic/ Ivana Kešanski/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.