NE ODUSTAJU OD SVOJE NAMERE! Pazite samo ŠTA SE SADA DEŠAVA, NAJNOVIJI MOMENTI!
Pojas Gaze, Foto: MAHMUD HAMS / AFP / Profimedia

rat u izraelu

NE ODUSTAJU OD SVOJE NAMERE! Pazite samo ŠTA SE SADA DEŠAVA, NAJNOVIJI MOMENTI!

Netanjahu je sinoć rekao da Izrael ne može završiti rat protiv Hamasa do zatvaranja Koridora Filadelfija

Objavljeno: 10:31h

Portparol egipatskog Ministarstva spoljnih poslova Ahmed Abu Zeid izjavio je danas da njegova zemlja u potpunosti kontroliše svoje granice posle poziva premijera Izraela Benjamina Netanjahua da se zatvori egipatska granica sa Gazom pre kraja rata.

Netanjahu je sinoć rekao da Izrael ne može završiti rat protiv Hamasa do zatvaranja Koridora Filadelfija, 14 kilometara dugog pojasa zemlje, koji služi kao granica između Egipta i Gaze.

U izjavi za jedan egipatski TV kanal Abu Zeid je na Netanjahuovu najavu da Izrael "neće okončati rat ako se ne zatvori taj otvor", rekao da će Kairo i dalje kontrolisati granicu sa Gazom.

Izraelski lider je rekao da će, čak i ako Hamas bude pobeđen, "vojna oprema i drugo smrtonosno oružje nastaviti da ulazi kroz južni otvor", koji zato mora da se zatvori.

Osvrćući se na ulazak kamiona sa humanitarnom pomoći u Pojas Gaze Abu Zeid je rekao da "svaka odluka koja odlaže ulazak jeste izraelska mera, uključujući preteranu pedatnost u inspekciji kamiona, gubljenje vremena tokom procesa inspekcije, zabranu ulaska medicinske opreme i sprečavanje ulaska novinara i zvaničnika".

1 / 4 Foto: Ali Jadallah / AFP / Profimedia

U međuvremenu su u obilnim kišama na jugu Pojasa Gaze na granici s Egiptom poplavljene desetine skloništa, javili su palestinski mediji.

Kako je navedeno, oštećeno je više skloništa i škola Agencije UN za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA) na jugu Gaze gde se hiljade civila sklonilo od ratnih sukoba.

Raseljeni ljudi u Kan Junisu i Rafi ostali su i bez zaklona, pošto su snažni vetrovi uništili njihove šatore.

Bonus video:

09:28

AMERIKA U VELIKOM PROBLEMU?! Petronijević: Ukoliko se u Hagu dokaže da je IZRAEL IZVRŠIO GENOCID, pokrenuće se i ODGOVORNOST SAD-a

(Espreso/Beta/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.