"PREDSTAVLJAJU MONSTRUME": Izraelskom premijeru su sad ONI krivi, pale su PRETEŠKE REČI
Benjamin Netanjahu, Foto: EPA-EFE/AMIR COHEN / POOL

palestina i izrael

"PREDSTAVLJAJU MONSTRUME": Izraelskom premijeru su sad ONI krivi, pale su PRETEŠKE REČI

Netanjahu se obrušio na Južnu Afriku zbog reči protiv Izraela

Objavljeno: 18:55h

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu optužio je večeras Južnu Afriku da "predstavlja monstrume" i optužuje Izrael za genocid dok se ta zemlja bori protiv genocida.

Netanjahu je ocenio da je slučaj protiv Izraela koji je predstavila danas Južna Afrika u Međunarodnom krivičnom sudu (MKS) u Hagu dokaz da se svet "okrenuo naopako".

"Teroristička organizacija izvrši najgori zločin protiv jevrejskog naroda posle holokausta i sada dođe neko da je brani u ime holokausta. Kakva drskost", saopštio je Netanjahu u video poruci.

1 / 6 Foto: Imago / Alamy / Alamy / Profimedia

"Licemerje Južne Afrike vapi s neba. Gde ste bili vi Južna Afriko kada su milioni ljudi raseljeni iz svojih domova u Siriji i Jemenu?", dodao je izraelski lider i postavio pitanje ko ih je raselio i sam odgovorio da su to učinili partneri Hamasa.

On je najavio da će Izrael nastaviti da se bori protiv "terorista do potpune pobede".

"Nastavićemo da odbacujemo laži, nastavićemo da štitimo naše pravo da se branimo i osiguramo budućnost", rekao je premijer Izraela.

Južna Afrika je danas optužila Izrael za kršenje Konvencije o genocidu Ujedinjenih nacija (UN), ocenivši da čak ni napad Hamasa 7. oktobra ne može opravdati ono što se dešava u Gazi.

Pretorija je hitno zatražila da najviši sud UN naredi Izraelu da "odmah suspenduje vojne operacije" ;na toj palestinskoj teritoriji, prenele su agencije.

Izrael će sutra govoriti pred sudijama Međunarodnog krivičnog suda (MKS) pravde o slučaju koji je označio "apsurdnim"i "užasnim".

Bonus video:

09:28

AMERIKA U VELIKOM PROBLEMU?! Petronijević: Ukoliko se u Hagu dokaže da je IZRAEL IZVRŠIO GENOCID, pokrenuće se i ODGOVORNOST SAD-a

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.