LJUBAV SA SRBINOM JE KOŠTALA ŽIVOTA, A ON JE ONDA OŽENIO NJENU SESTRU: Očarala je sve, a ZAVRŠILA TRAGIČNO (FOTO)
Doroti Straten, Foto: Printscreen/Youtube/HEIRESS

BIOGRAFIJA

LJUBAV SA SRBINOM JE KOŠTALA ŽIVOTA, A ON JE ONDA OŽENIO NJENU SESTRU: Očarala je sve, a ZAVRŠILA TRAGIČNO (FOTO)

Rođena je u Vankuveru 1960. godine

Objavljeno:

Doroti Straten bila je tek tinejdžerka i služila je sladoled u Dairy Queen-u u Vankuveru kada ju je primetio lokalni makro i diler Pol Snajder.

Bila je 1978. godina, a oni koji su ih oboje poznavali kasnije su ispričali da je Snajder video Doroti kao priliku da dođe do velikog novca i počeo da je ubeđuje da sarađuje s njim.

Tvrdio je da će joj pomoći da ostvari karijeru u Los Anđelesu i ubedio ju je mu pozira naga, čime je počeo njen put ka slavi, koji se okončao tragično. Njegovom krivicom.

Ko je bila Doroti Straten?

Rođena je u Vankuveru 1960. godine, u porodici koja je emigrirala iz Holandije i živela kao i svi pripadnici radničke klase. Dok je još išla u srednju školu, Doroti je počela da radi, a malo nakon što je na poslu upoznala Snajdera oni su postali par.

On je potom poslao magazinu Playboy njene obnažene fotografije, a kako je još uvek bila maloletna, Doroti je morala da ubedi majku da joj potpiše saglasnost da one budu objavljene.

Iste godine, Doroti i Pol preselili su se u Los Anđeles, gde je ona počela da radi kao "zečica" u poznatom noćnom klubu Playboy Club. Sledeće godine, Snajder i ona su se venčali, a Doroti je obećavana velika karijera.

Čuveni Hju Hefner nadao se da će njegova nova uzdanica postati uspešna glumica, a uskoro su počele da stižu prve ozbiljne ponude.

Nakon što se pojavila u manjim ulogama u serijama Buck Rodgers i Fantasy Island, počela je da igra i u filmovima, a 1980. otišla je u Njujork kako bi snimila "Svi su smejali" slavnog filmadžije srpskog porekla Pitera Bogdanoviča. Igrala je rame uz rame s Odr Hepbern i drugim velikim imenima.

U međuvremenu se udaljila od supruga, a u pismu koje mu je poslala, tražila mu je više slobode. Svađe su bile sve češće, a Snajder je paničio jer gubi kontrolu nad Doroti. Ubeđen da ga ona vara s Bogdanovičem, s kojim je bila na promotvnoj turneji, angažovao je privatnog detektiva da ih prati.

Navodno je Bogdanoviča Doroti osvojila još u Plejboj vili, mnogo pre nego što su zajedno snimili film, a uskoro su zaista postali par. Išli su romantični na odmor i počeli da žive zajedno, ali Snajder i dalje nije odlazio iz Dorotinog života.

Suočen s time da je njihov brak gotov, Pol je pozvao Doroti da se vide i razgovaraju o svom razvodu, a kada je došla – silovao ju je. Potom joj je pucao u lice, a sat vremena kasnije izvršio je samoubistvo.

Snajderova navodna cimerka Peti Lorman, koja je imala samo 17 godina, ranije je izašla iz kuće da bi oni mogli da razgovaraju nasamo. Kada se vratila, videla je strašnu scenu.

– Bilo je to kao set horor filma – rekla je Peti kasnije, objasnivši da ih je pronašla na krevetu, dok je krv bila na sve strane. – Oboje su bili mrtvi. Oboje su bili nagi. Bili su mrtvi najmanje osam sati.

Kako je kasnije napisao Piter Bogdanovič, njemu je pozlilo kada je čuo da je Doroti ubijena.

– Vrištao sam. Na podu, sklupčan – otkrio je on.

Prisetio se i kako nije znao kako da kaže Luiz, Dorotinoj sestri koja je tada imala samo 12 godina i bila u poseti u njihovom domu, da joj je sestra ubijena.

Piter Bogdanovič i Luiz

Posle nekog vremena, on je pitao Dorotinu majku Neli da Luiz i ona dođu da žive s njim dok piše knjigu o životu svoje pokojne devojke "Ubistvo jednoroga", a davao je sve od sebe da brine o njima i da im ništa ne zafali.

Računi su im bili plaćeni, bile su bezbrižne, a Bogdanovič je briznuo i o tome da imaju odeću. Nakon nekog vremena, one su se vratile u Kanadu, a slavni filmadžija srpskog porekla ih je često posećivao i vremenom se sve više zbližavao s Luiz, da bi se na kraju – zaljubili.

Venčali su se 1988. godine, a nije im smetala činjenica da je Luiz imala samo 20 godina i da je on bio stariji od nje skoro tri decenije.

– Bili smo u šoku – rekao je jedan rođak Doroti Straten za People, a istakao je da je Piter toliko voleo Doroti da su verovali da je tako želeo da oživi ono što je imao s njom.

S njom je ostao u braku do 2001. godine.

Bonus video:

01:27

BILO ME JE SRAMOTA DA SE SLIKAM ZA PLEJBOJ Suzana Mančić odbila ponudu časopisa, a onda je zvala urednica i rekla joj OVE REČI

(Espreso / Glossy / Tamara Sorak Ranković / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.