AFERA SA POZNATIM SRBINOM JU JE KOŠTALA ŽIVOTA: Živela je sa Hefnerom, a nije dočekala ni 21. rođendan... (FOTO)
Doroti Straten, Foto: Printscreen/Youtube/HEIRESS

TRAGIČNA SUDBINA

AFERA SA POZNATIM SRBINOM JU JE KOŠTALA ŽIVOTA: Živela je sa Hefnerom, a nije dočekala ni 21. rođendan... (FOTO)

Straten je trebalo da postane sledeća Merlin Monro. Nažalost, zaljubila se u pogrešnog čoveka i to ju je skupo koštalo

Objavljeno:

Pol Snajder je želeo sjaj, glamur, slavu i bogatstvo - i učinio bi sve da to dobije. U međuvremenu, Doroti Straten je bila na ivici da dobije sve što je Snajder želeo kada su se njih dvoje upoznali 1978. Bila je lepa, fotogenična i ubrzo je zapela za oko Hju Hefneru kao sledeća superzvezda Plejboj modela, piše Stil.

Snajder ju je morao imati i par se ubrzo venčao. Međutim, odnos Pola Snajdera i Doroti Straten bio je suđen da postane nešto više od grozne afere - i na kraju, smrtonosne.

Straten je trebalo da postane sledeća Merilin Monro. Nažalost, zaljubila se u pogrešnog čoveka i to ju je skupo koštalo.

Rane godine Pola Snajdera, "jevrejskog makroa"

Rođen 1951. u Vankuveru, Pol Snajder je vodio život u gužvi, ne zahvaljujući okolnostima svog ranog života. Snajder je odrastao u Vankuveru gde je morao da prođe sopstvenim putem. Njegovi roditelji su se razveli kada je bio dečak i on je napustio školu posle sedmog razreda da bi se sam snašao.

Bio je mršav, pa je počeo da vežba. U roku od godinu dana, Snajder je narastao i privukao pažnju dama. Počeo je da posećuje noćne klubove sa svojim hrabrim izgledom i savršeno negovanim brkovima. Njegova ogrlica sa Davidovom zvezdom donela mu je nadimak "Jevrejski makro".

Imao je legitiman posao kao promoter sajmova automobila na Pacifičkoj nacionalnoj izložbi, ali je želeo više, pa se okrenuo Rounder Crovd, narko-bandi u Vankuveru. Ali jevrejski pank sa crnom korvetom nikada nije mogao da postigne veliki rezultat kada je reč o drogi, jer je zapravo mrzeo drogu.

Jedan član bande je rekao ovo o Snajderu: "Nikad nije dodirnuo [trgovinu drogom]. Niko mu nije toliko verovao i nasmrt se plašio droge. Konačno je izgubio mnogo novca zbog pozajmljivača i Rounder Crovd ga je obesio za gležnjeve sa 30. sprata hotela. Morao je da napusti grad."

Snajder je završio u Los Anđelesu gde je pokušao da podvodi na rubu društva Beverli Hilsa. Nakon nekoliko zamalo promašaja sa zakonom i žena koje su ga krale, otrčao je nazad u Vankuver gde je upoznao svoju buduću ženu.

Život sa Plejboj zečicom

Doroti je bila veoma visoka, gipka, plava i prelepa. Nazvao ju je lepom, ona je dočekala njegovo napredovanje kao stidljiva mlada žena koja čeka da izađe iz svoje ljušture.

Uprkos dobrom izgledu, Hogstraten je do svoje 18. godine imala samo jednog dečka. Snajder je to pokušao da promeni. Prijateljica se prisetila Snajderove reakcije na nju: "Ta devojka bi mogla da mi zaradi mnogo novca", i da je to učinila - za kratko vreme. Doroti je u Polu Snajderu videla snažnog čoveka. Bio je devet godina stariji od nje kada su se upoznali. On je bio pametan na ulici, ona je bila prelepa devojka iz susedstva, ali sa slomljenom prošlošću sličnom Snajderovoj - njen otac je napustio porodicu kada je bila mlada i nije bilo mnogo novca.

Snajder joj se udvarao topazom i dijamantskim prstenom. Zatim ju je šarmirao otmjenim domaćim večerama uz fino vino u svom otmenom stanu sa krovnim prozorima. Imao je iskustva sa ovakvim ženama i ranije, i onima koje je pokušao da dotera za Plejboj, mada se nijedna nije pokazala uspešnom kao Doroti.

U avgustu 1978. Doroti se ukrcala u avion za svoje prve probne snimke u L.A. Do avgusta 1979. bila je drugarica meseca. Organizacija Plejboj promenila je njeno prezime u Straten i brinula se za sve, od njenih akni i svakodnevnog vežbanja do njenog smeštaja. Činilo se da odavde nema ograničenja u njenoj karijeri. Zarađivala je uloge na filmu i televiziji, podjednako privlačila produkcijske i agencije za talente - a Pol Snajder je nastojao da profitira od svega toga po svaku cenu.

Brak Pola Snajdera i Doroti Straten vremenom postaje sve lošiji.

Pol Snajder je stalno podsećao Doroti Straten da su njih dvoje imali "doživotnu pogodbu" i ubedio ju je da se uda za njega u Las Vegasu u junu 1979, samo 18 meseci nakon što ju je upoznalo.

Straten je bila voljna, rekavši "nikada ne mogu da zamislim da sam sa nekim drugim muškarcem osim Pola", ali veza je bila daleko od zaista obostrane. Snajder nikada nije dozvolio svojoj ženi da kontroliše bilo šta. Njegovi snovi o svojoj ženi bili su zaista njegovi snovi za njega samog: želeo je da se nosi na kaputu njene slave koja raste.

Par je iznajmio otmen stan u Zapadnom Los Anđelesu u blizini autoputa Santa Monika. Ali faza medenog meseca nije trajala. Onda je došla ljubomora. Doroti Straten je često posećivala Plaiboi Mansion, dom Hjua Hefnera. Proglašena je za zečicu godine 1980.

Hju Hefner
Hju Hefnerfoto: AP

Do tog januara, Dorrotina karijera ju je odvela dalje od Snajdera. Kada je glumila u komediji, svi su se smejali zajedno sa Odri Hepbern, činilo se da se Dorotin život okrenuo i na bolje - i na kraju, na gore.

Film je režirao Piter Bogdanovič, čovek koga je Straten upoznao u oktobru 1979. godine na zabavi u diskoteci. Odmah oduševljen, Bogdanovič je želeo Stratena u filmu — i više. Snimanje je počelo u martu, a završilo se sredinom jula i tih pet meseci živela je u Bogdanovićevom hotelskom apartmanu, a kasnije i u njegovom domu. Inače, Piter ima srpsko poreklo.

Sumnjičav i sve više frustriran, Snajder je angažovao privatnog detektiva. Kupio je i pušku.

Ubistvo Doroti Straten

Iako je bila zaljubljena u svog reditelja, Doroti Straten se osećala krivom što je ostavila Pola Snajdera na cedilu. Bila je odlučna da se finansijski brine o njemu - što će postati njena konačna propast.

Čak ni Hefner, koji je sebe smatrao očevom figurom Doroti Straten, nije odobravao Snajdera i želeo je da vidi kako ga starleta ostavlja. Straten se uspešno suočavala licem u lice sa svojim otuđenim mužem do leta 1980. sve dok je majčino venčanje u Kanadi nije pozvalo kući. Tamo je Doroti pristala da se sastane sa Snajderom. Nakon toga, Pol Snajder bi primio zvanično pismo od Doroti u kojem je proglasio da su razdvojeni i finansijski i fizički.

Snajder je postajao ljubomorniji na uspeh svoje žene i na to što ju je slava učinila još poželjnijomk nego što je bila. Nije mogao da podnese činjenicu da je njegova žena tiha patnja mnogih muškaraca, te su se u njegovoj glavi javile mračne misli koje su kulminirale krvavim ishodom.

Uprkos tome što je Doroti zatražila razvod od svpg supruga, nije bila potpuno hladna prema njemu, te je učinila potez koji ju je koštao života. Naime, ona je pristala da se sastane s njim na ručku 8. avgusta 1980. u Los Anđelesu. Ručak se završio u suzama i Straten je priznala da je zaljubljena u Bogdanoviča. Uzela je svoje stvari iz stana koji je delila sa Snajderom i otišla na ono što je mislila da je poslednji put.

Pet dana kasnije, Straten je još jednom pristao da se sastane sa Snajderom u njihovom starom domu kako bi se dogovorili o finansijskom poravnanju. Bilo je 11:45 kada je parkirala ispred njihovog stana. Ponovo su viđeni tek u ponoć.

Pol Snajder je ubio svoju ženu pre nego što je okrenuo pištolj na sebe. Mrtvozornik je rekao da je Snajder upucao svoju otuđenu ženu kroz oko. Njeno lepo lice, ono što ju je činilo slavnom, bilo je oduvano. Ali forenzičari su bili neubedljivi jer je na Snajderovim rukama bilo toliko krvi i tkiva. Po nekim navodima, silovao je Straten nakon njene smrti, sudeći po krvavim otiscima šaka razmazanih po njenom telu.

Nakon ovog pogleda na tragičnu smrt zvezde u usponu Doroti Straten od ruku njenog supruga Pola Snajdera, pročitajte o supermodelu Gia Carangi, još jednom životu oduzetom prerano. Zatim naučite priču o Odri Manson, prvom američkom supermodelu.

Njena tragična smrt šokirala je Holivud i ostavila traga kako na Bogdanoviću, koji je kasnije rekao da je bio "ludo zaljubljen" u nju, tako i na Hefneru.

"Hef nikad više nije bio isti. Deo njega je umro. Umro je deo svih nas jer nam je Doroti puno značila", otkrila je Cis Rande, nekadašnja Plejbojeva sekretarica.

"Dorotina tragična smrt nije imala nikakve veze s Plejbojem, već je povezana s krajem njenog braka zbog afere s Piterom Bogdanovićem", ispričala je pet godina nakon njene smrti i dodala da je Dorotina smrt sve promenila.

"Nazvali su me oko 6:30 ujutro i rekli mi da nazovem sve zečice i da se pobrinem da razumeju da ne smeju da razgovaraju s novinarima. Nisu smele da daju intervjue. Moj posao je bio da ih ućutkam i to sam i učinila", završila je svoju izjavu, a mnogi se i dan-danas pitaju da li bi stvari bile drugačije da su Bogdanović ili Hefner stali u njenu zaštitu i sprečili je da se vidi sa nasilnim suprugom.

Hefner je kasnije tvrdio da nikad nije bio s Doroti, takođe je i insistirao da "nikad nije niišta ni pokušao".

Bonus video:

01:10

KO SU PROFLAJERI I DA LI MOGU SPREČITI UBISTVO?

(Espreso/ Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.