ZAHAROVA OSULA PALJBU PO ZAPADU: Americi ZADALA JAK UDARAC, pogodila PRAVO U METU, od OVOG će se dugo PUŠITI
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

zapad i istok

ZAHAROVA OSULA PALJBU PO ZAPADU: Americi ZADALA JAK UDARAC, pogodila PRAVO U METU, od OVOG će se dugo PUŠITI

Marija Zaharova zamerila je i kritikovala napad Amerike na Jemen

Objavljeno:

Napadi SAD na Jemen još su jedan primer izvrtanja rezolucija Saveta bezbednosti UN i potpuno nepoštovanje međunarodnog prava, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Vazdušni napadi SAD na Jemen još su jedan primer toga kako Anglosaksonci izvrću rezolucije SB UN i potpuno zanemaruju međunarodno pravo radi eskalacije situacije u regionu zbog ostvarivanja svojih destruktivnih ciljeva", napisala je Zaharova na Telegramu.

Američka vojska i njeni saveznici izveli su udare na više od 60 ciljeva na 16 lokacija koje koriste Huti u Jemenu. Ovo je prvi udar na Hute od kako je ta grupa počela da ispaljuje bespilotne letelice i rakete na teretne brodove u Crvenom moru. Huti poručuju da će SAD i Velika Britanija platiti visoku cenu "za očiglednu agresiju".

Među gađanim ciljevima su komanda i kontrolni centri, skladišta municije, lanserski sistemi, proizvodni pogoni i protivvazdušni radarski sistemi, navedeno je u saopštenju američkog vazduhoplovstva. U udarima je korišćeno više od 100 precizno navođenih projektila. Rusija je danas zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti.

Bonus video:

02:18

AMERIKANCI I BRITANCI KRENULI U NAPAD! Vazdušni udari po položajima Huta u Jemenu

(Espreso/Sputnjik/Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.