POHOTNA NASTAVNICA BILA U VEZI SA UČENIKOM, SUSPENDOVANA, PA... Jedno NIKOME NIJE JASNO, ostaćete FRAPIRANI (FOTO)
Džesika, Foto: Printscreen/Instagram/obencsd

NEVERICA

POHOTNA NASTAVNICA BILA U VEZI SA UČENIKOM, SUSPENDOVANA, PA... Jedno NIKOME NIJE JASNO, ostaćete FRAPIRANI (FOTO)

Veza je trajala od 2004. do 2005. godine

Objavljeno:

Bivša nastavnica sa Long Ajlenda koja je dala ostavku nakon što je imala "neprikladan odnos" sa učenikom 2006. godine, angažovana je kao direktorka škole decenijama kasnije iako je lagala o svojim sertifikatima o predavačima.

Džesika Bejder (51) radila je kao nastavnica ranih 2000-ih godina, ali je dala ostavku nakon što su joj suspendovani sertifikati za nastavu zbog 'neprikladne veze' sa učenikom srednje škole East Meadov na Long Ajlendu, gde je predavala, piše DailyMail.

Veza je trajala od 2004. do 2005. godine - kroz studentsku nižu i apsolventsku godinu, prema pravnim dokumentima.

Dokumenti su otkrili da je njen odnos sa studentom uključivao "fizički, intimni i/ili seksualni kontakt, neprikladnu komunikaciju i/ili neprikladnu prepisku."

Bejder nikada nije krivično gonjena jer je učenik imao više od 18 godina, a detektiv koji je nadgledao slučaj odlučio je da nije počinjeno krivično delo.

Njena odbrana se zasnivala na sporazumnoj prirodi njenog odnosa sa učenikom, njegovim godinama i njenom iskustvu sa postporođajnom depresijom nakon što je nedavno rodila blizance. Prema pravnim dokumentima, Bejder 'izgleda da nije pronašla nikakvu emocionalnu ili psihološku štetu za učenika u njenom ponašanju kada je govorila o razlozima zbog kojih je njena interakcija sa učenikom bila neprikladna.' Ona je pismom podnela ostavku 2005. godine i njena diploma je suspendovana na period od četiri godine.

Više od 15 godina kasnije - Ona se prijavila za posao u Oister Bai-East Norvič na Long Ajlendu u Njujorku. Nekako je Bejder bila angažovana u drugom školskom okrugu između njenog skandala 2006. i njenog poslednjeg imenovanja, radila je u srednjoj školi Džordž J. Rajan u Kvinsu devet godina.

Prilikom prijavljivanja za posao OBEN-a - Bejder je izostavila svoj boravak u East Meadov-u iz papirologije - i kada su je pitali da li joj je ikada suspendovana potvrda o podučavanju, pogrešno je odgovorila ne. Džesika je prvobitno bila angažovan na mestu nastavnika, ali je unapređean u direktora u školskoj 2023/2024.

"Pošto je školska godina zvanično počela, učenike u školi Džejms H. Vernon dočekao je neko novi kada su stigli na prvi dan nastave", navodi se u saopštenju centralnog školskog okruga Oister Bai-East Norvič.

Džesika Bejder
foto: Printscreen/Instagram/obencsd

"Džesika Bader, bivša direktorka humanističkih nauka od vrtića do 12. razreda u centralnom školskom okrugu Oister Bai-East Norvich. Bejder je ranije radila kao pomoćnik direktora u srednjoj školi Džordž J. Rajan 216. na Menhetnu devet godina i stigla je u OBEN prošle godine da preuzme ulogu direktora humanističkih nauka K-12. Ona je veoma druželjubiva i veoma savesna i veoma uzbuđena, što je sjajno; polovina ovog posla je strast prema deci - rekla je Lori Kovalski, predsednica OBEN-ovog BOE.

Samo nekoliko nedelja nakon što je ušla u svoju novu ulogu, izjava poslata roditeljima otkriva da će Bejder 'neko vreme biti daleko od zgrade. Nakon njene iznenadne ostavke - istraga je otkrila decenijski skandal i članovi OBEN zajednice su ostali nesređeni.

"Oni bi trebalo da budu odgovorni pojedinci od poverenja. Ne ide uvek tako, pa to znači da škole zaista moraju da urade svoj domaći zadatak", rekla je roditeljka Glorija Mekejn.

Bonus video:

04:03

Da li će pedofilija biti implementirana kao seksualno opredeljenje?

(Espreso/ Telegraf/ Daily Mail/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.