KAKO PREŽIVETI OVO VREME, POTPUNO NEVEROVATNO ŠTA SE DEŠAVA: Zima kakva se NE PAMTI, pazite samo NAJNOVIJE PODATKE!
Rekordne temperature u Severnoj Evropi, Foto: PrintScreen/ Instagram/ 192_rs

STRAŠNO

KAKO PREŽIVETI OVO VREME, POTPUNO NEVEROVATNO ŠTA SE DEŠAVA: Zima kakva se NE PAMTI, pazite samo NAJNOVIJE PODATKE!

Hladni talas zahvatio je severnu Evropu poslednjih dana sa rekordno niskim temperaturama

Objavljeno:

Temperatura je danas prvi put pala na minus 30 stepeni u Oslu, glavnom gradu Norveške, a minus 31,1 zabeleženo je u nešto severnijem Bjernholtu, pokazuju podaci lokalnog meteorološkog instituta.

Ta temperatura zabeležena je u noći od petka na subotu između 3.00 i 4.00 sata po lokalnom vremenu u šumskoj stanici opštine Oslo gde je najviša temperatura poslednja 24 časa bila minus 21,9 stepeni Celzijusa.

Rekordne temperature u Severnoj Evropi
Rekordne temperature u Severnoj Evropifoto: Ana Paunković

Hladni talas zahvatio je severnu Evropu poslednjih dana sa rekordno niskim temperaturama od minus 43,6 stepeni zabeleženih na severu Švedske u sredu, što je bila najniža temperatura registrovana u poslednjih 25 godina za mesec januar na teritoriji Švedske. Nešto posle 9.00 jutros temperatura u opštini Oslo bila je minus 29 stepeni Celzijusa, a osećaj je bio kao da je minus 37 stepeni, prema vebsajtu yr.no.

"Protekla noć je verovatno bila najhladnija u odnosu na ono što nas očekuje", rekao je stručnjak meteorološkog instituta Martin Granerod, za norvešku javnu televiziju NRK. U centru Osla bilo je do minus 21,5 tokom noći.

Bonus video:

00:28

U NAREDNE 3 GODINE STIŽE NAM NAJHLADNIJA ZIMA DO SAD! Meteorolog Todorović o posebnom ritmu Sunca: Prošla je 21 godina, VREME JE

(Espreso/Beta/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.