OVE DESTINACIJE SU PRAVI RAJ ZA GURMANE: Ako ste ljubitelji dobrog ZALOGAJA ova mesta morate da POSETITE
Foto: Profimedia

OD EVROPE DO AZIJE

OVE DESTINACIJE SU PRAVI RAJ ZA GURMANE: Ako ste ljubitelji dobrog ZALOGAJA ova mesta morate da POSETITE

Na osnovu ankete i recenzija miliona gurmana širom sveta, Tripadvisor je napravio listu koje su to najbolje destinacije za ljubitelje hrane globalno

Objavljeno:

Jedan od najboljih segmenata putovanja je svakako hrana u kojoj uživamo na destinacijama. Bilo da ručate u glamuroznom bistrou u Parizu ili u vinogradu u Toskani, hrana je tu da upotpuni utisak i ugreje dušu. Upravo zbog toga je Tripadvisor objavio najboljih 20 destinacija za gurmane, a mi vam predstavljamo prvih pet.

Na osnovu ankete i recenzija miliona gurmana širom sveta, Tripadvisor je napravio listu koje su to najbolje destinacije za ljubitelje hrane globalno. Njihova lista i nije neko posebno iznenađenje, jer sve destinacije koje se nalaze su već odavno poznate ljubiteljima dobrog zalogaja. Na prvom mestu je svakako Italija, odnosno Rim, navodi The Time Out.

Rim, Italija

Rim je raj za gurmane. Poznat je kao grad odlične paste i vrhunskog vina, gde možete uživati u brojnim pijacama sa delikatesima i restoranima sa najboljom hranom na svetu. Rim je poznat po velikom broju porodičnih picerija, ali i raznih fajn dajning restorana koji mogu zadovoljiti i najzahtevnije potrebe. Kako kažu, najbolji recepti dolaze iz Italije, posebno iz Rima.

Rim
foto: Profimedia

Krit, Grčka

Grčka je prosto morala biti na vrhu ove liste! Retko ko može odoleti tradicionalnim grčkim specijalitetima, poput girosa ili suvlakija. Krit je zauzeo posebno mesto na listi, kao destinacija sa najboljim izborom sireva, začinskog bilja i plodova mora u Grčkoj. Takođe, na Kritu se jede izuzetno kvalitetna jagnjetina i delikatesi od mesa.

Krit
foto: Printscreen/Youtube/ Polychronis Drone

Hanoj, Vijetnam

Hanoj nudi izuzetno pristupačnu i ukusnu hranu. Poznat je po svojim užurbanim ulicama i živahnoj gastronomskoj sceni, pa je sa razlogom zaradio ime vrhunske gastronomske prestonice Azije. U Vijetnamu je posebno razvijen kult ulične hrane, autentične kuhinje od svežih sastojaka koja je dostupna uvek, u bilo koje doba dana.

Vijetnam
foto: Profimedia

Firenca, Italija

Firenca je još jedan italijanski grad na listi, što ne iznenađuje. Italijanska doslednost, kad je kvalitetna hrana u pitanju u svim regijama, je zaista bez premca. Od pice i paste, do Bistecca alla Fiorentina, firentinskog bifteka, sve je zaista vrhunskog ukusa. U Firenci je i običan sendvič „big deal“ i sve se sa posebnom pažnjom priprema.

Pariz, Francuska

Pariz možda i nije zaštitni znak francuske hrane, o tome se već decenijama raspravlja. Međutim, tome u prilog ide zaista veliki broj odličnih restorana širom grada, od kojih su neki najbolji na svetu.

Novogodišnji praznici, božićni praznici, Nova godina, Pariz
foto: AP Photo Lewis Joly

Ako zanemarimo to, ne možemo zanemariti hiljade tradicionalnih pekarica koje nude najbolja peciva i slatkiše.

Bonus video:

04:28

Fantastično putovanje kroz kinesku kulturu: Putovanje na planinu Tijenšan

(Espreso/ TU Magazin/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.