AKO STE LJUBITELJ SKIJANJA, OVO MESTO JE PRAVI IZBOR ZA VAS: Srbima nije ni na PAMETI, a ubedljivo je NAJJEFTINIJE
Skijanje, Foto: Profimedia

ZIMOVALIŠTE

AKO STE LJUBITELJ SKIJANJA, OVO MESTO JE PRAVI IZBOR ZA VAS: Srbima nije ni na PAMETI, a ubedljivo je NAJJEFTINIJE

Najjeftinije zimovalište u Evropi je totalno iznenađenje i uopšte nije čest izbor skijaša iz Srbije

Objavljeno:

Ako ste se pitali gde je najjeftinije skijanje u Evropi, do skoro bismo mogli reći da je željena destinacija u tom pogledu – Bugarska.

Međutim, ove godine je došlo do preokreta. Bugarska više nije najjeftinija skijaška destinacija – barem za britanske turiste, nakon što joj je tu poziciju „preotela“ Italija, prenosi B92.

Zimovalište Bardonekija (Bardonecchia) se našlo ispred bugarskih mesta Borovets i Bansko, kao najpovoljnije odredište ljubitelja zimskih sportova, procenjeno je u godišnjoj analizi skijališta, u kojoj se ocenjuje odnos kvaliteta i cena, a analizu su sprovele „Post Office Travel Money“ i turistička agencija „Crystal Ski Holidays“.

Skijanje, Skijalište
foto: Profimedia

Analizom je, inače, bilo obuhvaćeno 36 evropskih skijališta, a prikupljeni su podaci o cenama karata, iznajmljivanja opreme, škola skijanja, te hrane i pića na skijaškim stazama.

Ispostavilo se da je Bardonekija podigla cene u odnosu na prošlu godine za samo 1,4 odsto, dok je Borovets podigao cene do 8,2% i nalazi se na drugom mestu, a Bansko je sa porastom cena od čak 18,1% završio na šestom mestu liste najpovoljnijih skijaških destinacija u Evropi.

Bonus video:

02:26

KOPAONIK SKUPLJI OD FRANCUSKE! Sve spremno za skijanje, uz pomoć veštačkog snega! POGLEDAJTE KAKO TO IZGLEDA i ŠTA KAŽU TURISTI

(Espreso/ B92/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.