SEZONA SKIJANJA NA SRPSKIM PLANINAMA U PUNOM JEKU: Cene smeštaja već od 3.100 dinara, evo gde je NAJJEFTINIJE!
Zimovanje u Srbiji, Foto: Damir Dervišagić, Dado Đilas

ZIMOVANJE U SRBIJI

SEZONA SKIJANJA NA SRPSKIM PLANINAMA U PUNOM JEKU: Cene smeštaja već od 3.100 dinara, evo gde je NAJJEFTINIJE!

Trenutna posećenost skijaških centara u Srbiji, posebno Zlatibora, Kopaonika i Stare planine, dosta dobra

Objavljeno:

Ako ste ljubitelj skijanja i odlučite da već sledećeg vikenda odsednete u nekom od hotela u domaćim skijaškim centrima, računajte da vas jedno noćenje za dve osobe, sa uključenim doručkom, košta u rasponu od nešto više od 3.100 dinara kod Stare planine, do blizu 30.000 dinara na Kopaoniku.

Po informacijama koje ima YUTA, trenutna posećenost skijaških centara u Srbiji, posebno Zlatibora, Kopaonika i Stare planine, dosta dobra, a očekivanja su da rezervacija aranžmana nakon 10. decembra bude još aktivnija.

Cene hotelskog smeštaja u ski-centrima u decembru

Kao parametar za poređenje cena i raspoloživosti smeštaja u ovim zimskim turističkim centrima koji imaju svoja skijališta, uzeli smo varijantu jednog noćenja za dve osobe sa uključenim doručkom u hotelskom smeštaju, i to za termine vikenda na polovini meseca (16. na 17. decembar) i poslednje subote na nedelju pred početak novogodišnjih aranžmana (23. na 24. decembar), od kada se cene, shodno dočeku Nove godine, drugačije formiraju.

Zlatibor

Tako, ukoliko se odlučite za skijanje na Zlatiboru, planirajte izdatak od 5.081 do 21.918 dinara za jedno noćenje za dve osobe sa uključenim doručkom u nekom od tamošnjih hotela.

Zlatibor
Zlatiborfoto: RINA

Na Zlatiboru trenutne cene hotelskog smeštaja idu do 22.000 dinara za jedno noćenje sa doručkom za dve osobe.

Ove cene vas očekuju tokom naredna dva vikenda u decembru, ali se ponuda, u smislu broja raspoloživih kapaciteta, smanjuje kako se bližimo kraju ove godine, što znači da Zlatibor tada očekuje značajnije više turista.

Kopaonik

Na Kopaoniku, vodećem domaćem ski-centru, prvog decembarskog vikenda jedno noćenje za dve osobe sa uključenim doručkom koštalo je od 4.805 do 29.185 dinara.

Kopaonik
Kopaonikfoto: Dado Đilas, Profimedia

U istim hotelima, međutim, cena smeštaja za vikend 16. na 17. decembar iznosi od 6.446 do 37.870, a za vikend 23. na 24. decembar u rasponu od 9.130 do 37.879 dinara. Isto kao i u slučaju Zlatibora, pada broj raspoloživih jedinica u hotelima za rezervaciju kako smo datumom bliži Novoj godini.

Golija

Ako se odlučite za skijanje na skijalištu Odvraćenica na Goliji, hoteli najbliži tim ski-stazama za vikend na polovini decembra imaju cenu od 4.102 do 4.337 dinara za jedno noćenje sa doručkom za dve osobe. Ove cene vas očekuju i za termin 23. na 24. decembar, a broj raspoloživih kapaciteta je takođe isti.

Golija
Golijafoto: RINA

Raspon cena u hotelima najbližim Goliji je od 4.102 do 4.337 dinara za jedno noćenje za dve osobe sa doručkom

Stara planina

Na Staroj planini, ako se odlučite za skijanje na toj destinaciji, tamošnji hotelijeri su istakli cenovnik za praktično ceo decembar, od 1. do 29. decembra, a varijanta noćenja sa doručkom za dve osobe se kreće od 5.428 do 15.458 dinara.

Jeftinije smeštajno a ne previše daleko od skijališta na Staroj planini, proći ćete ako rezervišete hotelski smeštaj u Pirotu, koji ima istu cenu za sva tri vikenda u decembru pre novogodišnjih praznika, i kreće se od 3.165 do 4.805 dinara za jedno noćenje sa uračunatim doručkom za dve osobe.

Stara planina
Stara planinafoto: Printscreen/Web kamere

Najskuplji hotelski smeštaj na Staroj planini je preko 15.000 dinara za jedno noćenje, ali su jeftiniji hoteli u Pirotu.

Goč

Ako se odlučite za skijanje na Goču, na ovoj planini najbliži hotelski smeštaj možete računati u Vrnjačkoj banji, gde je prvog vikenda u decembru jedno noćenje sa doručkom za dve osobe koštalo od 4.536 do 21.801 dinara. Iste cene i ista raspoloživost očekuju vas i sledeća dva vikenda u narednom zimskom mesecu.

Brezovica

Što se tiče smeštaja najbližeg ovom ski-centru na planini Šara na teritoriji Opštine Štrpce na Kosovu, možete računati samo na apartmane, dakle na varijantu noćenja. Cene apartmanskom smeštaja u blizini skijališta Brezovice kreću se od 5.040 do 42.722 dinara za jedno noćenje, ali zavisno koliko osoba može biti smešteno u nekom od objekata koji nude smeštaj.

Divčibare

Konačno, hoteli na Divčibarama na Maljenu, koje su geografski najbliži ski-centar Beogradu i Vojvodini, uz noćenje nude i doručak i večeru, a cene aranžmana za naredna dva vikenda za dve osobe kreću se od 13.291 do 29.067 dinara. Broj raspoloživih kapaciteta biće manji kako decembar odmiče, što znači da i za Divčibare vlada veće interesovanje turista i potencijalnih skijaša.

Bonus video:

01:43

BUGARSKI SPASILAC, HEROJ STARE PLANINE: Od bele smrti spasio čak 50 ljudi (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Blic / Predrag Vujanac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.