IVANKA U PANCIRU POSETILA KIBUC U IZRAELU, PA SE POMOLILA NA ZIDU PLAČA: Prihvatila JUDAIZAM još pre udaje (FOTO)
Ivanka Tramp, Foto: Printscreen/Instagram/realamirohana

POSETA RATOM RAZORENOJ ZEMLJI

IVANKA U PANCIRU POSETILA KIBUC U IZRAELU, PA SE POMOLILA NA ZIDU PLAČA: Prihvatila JUDAIZAM još pre udaje (FOTO)

Ivanka Tramp posetila Izrael i pomolila se na Zidu plača

Objavljeno:

Ivanka Tramp obišla je danas zajedno sa suprugom Džaredom Kušnerom kibuc Kfar Aze u Izraelu, u blizini granice sa Gazom, nešto više od dva meseca nakon što je ovu zajednicu razorio Hamas. Par je u ovu zemlju doputovao jutros, a tamo će se zadržati 24 sata.

Prema pisanju The Jerusalem Post, Ivanka Tramp i njen suprug Džared Kušner "čuli su svedočanstva lokalnih stanovnika koji su živeli u zajednici do napada Hamasa", kao i "svedočanstva granične policije i vojnika IDF-a koji su bili među onima koji su pomogli da se spasu životi i eliminiše infiltrirani Hamas teroristi tokom njihovog prekograničnog masakra".

"U ovom kibucu ubijene su 64 osobe, 19 ih je kidnapovano, mnogi su ranjeni. Ali najvažnije je da su petorica i dalje taoci u zarobljeništvu u Gazi", rekao im je bivši stanovnik kibuca Čen Kotler.

Kibuc je društvena, često zemljoradnička komuna u Izraelu sa demokratskim strukturama i zajedničkim imanjem.

"Kfar Aza je moj dom", dodao je Kotler i poručio Ivanki i Kušneru: "Nadam se da ću jednog dana moći da vas ugostim u svom domu". Navodno im je poklonio pločicu za pse.

"Hvala vam što ste sa nama podelili svoje priče. Samo moram da kažem da je za mene čast da budem sa vama, sa herojskim delima koja ste učinili. Ono što ste uradili, napravilo je ogromnu razliku", izjavio je Džared Kušner.

Ivanka Tramp prihvatila je judaizam pre nego što se udala za Kušnera 2009. godine. Par ima troje dece Arabelu, Džozefa i Tiodora, koji pohašaju jevrejsku školu u Majamiju. Postali su đaci te obrazovne sutanove nakon što je 2021. završen predsednički mandat njenog oca Donalda Trampa. Ivanka je rekla da će se distancirati od politike.

Zid plača
foto: Printscreen/Instagram/ivankatramp

Džared Kušner i njegova supruga koja često govori da joj je vera veoma važna, posetila je danas i Zid plača. Na ovom mestu bila je i umartu, zajedno sa mužemi njihovim sinom Teom, piše Daily mail.

Bonus video:

02:18

HAMASOVCI SEKLI PETE ŽENAMA DA NE BI BEŽALE! Trifunović: Izrael bi SIGURNO upotrebio nuklearno oružje, da Amerika nije uradila OVO

(Espreso/Daily Mail/Preneo M.D.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.