HUTI KREĆU U RAT NA STRANI HAMASA! Pokrenuta opšta MOBILIZACIJA, pripremaju se BORCI
Jemenski Huti, Foto: MOHAMMED HUWAIS / AFP / Profimedia

rat u izraelu

HUTI KREĆU U RAT NA STRANI HAMASA! Pokrenuta opšta MOBILIZACIJA, pripremaju se BORCI

Huti sprovode opštu mobilizaciju za učešće u sukobu u Gazi

Objavljeno: 15:16h

Jemenski Huti saopštili su danas da sprovode opštu mobilizaciju kako bi pripremili borce za učešće u ratu na strani palestinskog pokreta Hamas u Pojasu Gaze.

- U znak podrške našem narodu u Pojasu Gaze, ona je pokrenuta u svim okruzima, otvoreni su kampovi za obuku, desetine hiljada mladih ljudi dobrovoljno su se prijavile da uče vojne veštine, a nekoliko grupa je već savladalo obuku u raznim delovima Jemena - rekao je predstavnik rukovodstva Huta agenciji RIA Novosti.

On je naglasio da je "ova narodna armija" mobilisana da podrži narod u Gazi, koji je podvrgnut genocidu od strane izraelske okupacione vojske uz podršku SAD, "ako budu postojali uslovi i mogućnosti da se dođe do Pojasa Gaze i učestvuje u vojnim operacijama".

Ministarstvo odbrane SAD ove nedelje je najavilo uspostavljanje nove multinacionalne bezbednosne inicijative u Crvenom moru, protiv napada koji izvode jemenski pobunjenici Huti na trgovačke brodove.

Crveno more, Brod
foto: Danil Shamkin / Zuma Press / Profimedia

Huti, koji imaju vlast u severnom Jemenu i kontrolišu veći deo jemenske obale Crvenog mora, ranije su upozorili da nameravaju da napadnu sve brodove za koje posumnjaju da plove ka Izraelu ili iz ove zemlje.

Bonus video:

01:21

PREDSTAVNICI IZRAELA I AMERIKE POTVRDILI DA ĆE RAT DUGO TRAJATI Stručnjaci analiziraju: Zbog OVOGA se Izrael oseća zaštićen

(Espreso/Agencije/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.