POSEDUJE 7 NEKRETNINA, VEĆ JE MILIONER, A IMA SAMO 29. GODINA: Podelio je savet ZLATA VREDAN, dobro ga POSLUŠAJTE
James Coupland, Foto: Printscreen/Instagram/jamesproperty_

svaka čast

POSEDUJE 7 NEKRETNINA, VEĆ JE MILIONER, A IMA SAMO 29. GODINA: Podelio je savet ZLATA VREDAN, dobro ga POSLUŠAJTE

Mladi Britanac poseduje sedam kuća

Objavljeno:

Jedan mladić koji je za samo godinu dana kupio tri nekretnine otkrio je kako mu je to pošlo za rukom. Naime, James Coupland koji ima 29. godina sada je izgradio ogroman portfolio nekretnina vrednih 1,2 miliona evra, smatra da je vrhunski štediša, prenosi The Sun.

James je inače poreklo iz Yorka, a svoj prvi dom je kupio pre 10 godina, a sada ih poseduje neverovatnih sedam. Samo je u prošloj godini kupio čak tri kuće.

James, koji otvoreno govori o svom "putovanju" na svom Instagramu @jamesproperty_, rekao je: "Od vlasnika četiri nekretnine za iznajmljivanje prešao sam na više od sedam u roku od godinu dana. Zbog rasta kamata, kupci su u panici i potražnja za nekretninama je smanjena. Ovo mi je omogućilo da kupim više kuća, jer se prodaju za mnogo manje od tržišne vrijednosti. Moja posljednja kupnja bila je na aukciji na kojoj su se osim mene pojavile još samo dvije osobe – što je daleko drugačije od onoga prije kada je dolazilo preko 50 ljudi."

Ovaj 29-godišnjak kaže da je sve počelo pre deset godina kada su njegovi prijatelji bili napolje i uživali uz piće i hranu. Umesto toga on je koristio svoj studentski kredit kako bi se popeo na lestvici posedovanja nekretnina.

Teški napori su se isplatili, jer je James uspeo da kupi svoju prvu nekretninu pre nego što je napunio 20 godina s 10 posto depozita od 5 evra - ali trebalo je neko vreme pre nego što je mogao da radi na "neurednoj" nekretnini.

Sada je njegov stambeni potrfolio sve veći i on nastoji da podeli svoje savete sa drugima.

James kaže: "Moj najbolji savet je da prvo date prednost otplati bilo kojeg duga, a zatim počnete stvarati rezervu novca i ulažete samo u stabilnu imovinu."

Kaže da ljudi takođe ne bi trebali čekati da kupe nekretninu, dodajući: "Umesto toga, kupite nekretninu i čekajte. To je najisplativija imovina na svetu i uvek će tako biti po mom mišljenju."

Jedna od mojih omiljenih strategija je - kupovina, obnova i refinansiranje."

James sada zarađuje više od 35.000 evra godišnje samo od jednog svog najma, a dodatnih 24.000 evra od svog Airbnba.

Bonus video:

03:30

VISOKE CENE NEKRETNINE MANJE ZAINTERESOVANIH ZA KUPOVINU! Rabrenović za Kurir TV:

(Espreso/The Sun/Preneo M.D.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.