DEČAK KOJI JE PODIGAO SVE NA NOGE PREKINUO TIŠINU: Svi su čekali da se oglasi i KONAČNO JE TO UČINIO!
Aleks Beti, Foto: GREATER MANCHESTER POLICE

lepe vesti

DEČAK KOJI JE PODIGAO SVE NA NOGE PREKINUO TIŠINU: Svi su čekali da se oglasi i KONAČNO JE TO UČINIO!

Dečak je pronađen prošle nedelje kada je krenuo na put kako bi se vratio kod bake u Odham

Objavljeno:

Britanski tinejdžer, Aleks Beti, posle nekoliko dana tišine obratio se javnosti i izrazio svoje zadovoljstvo što će Božić dočekati kod kuće.

"Drago mi je što sam kod kuće za Božić", rekao je Aleks novinarima, a zatim se vratio u kuću, prenosi Mirror.

Podsećamo, Aleks je pre šest godina otišao sa majkom i dedom u Španiju na odmor sa kojeg se nije vratio sve dok pre neki dan nije pronađen kako luta putevima u Francuskoj. Dečak je pronađen prošle nedelje kada je krenuo na put kako bi se vratio kod bake u Odham.

Francuska policija je saopštila da je Aleks, koji sada ima 17 godina, sam odlučio da ode iz "duhovne zajednice", kada je čuo da njegova majka planira da ide u nordijske zemlje pošto joj je otac umro.

Aleks Beti, Majka Aleksa Betija
foto: Greater Manchester Police

Aleks, ili Zek, kako su ga znali u Francuskoj, stigao je sa majkom i dedom u jedno selo u Pirinejima u jesen 2021. godine. Oni su tražili mestu gde će da odsednu.

Njegov deda Dejvid Bati, koji se predstavljao kao Piter, počeo je da radi kao domar u zamenu za smeštaj i hranu za sebe i unuka. Dejvidova ćerka, odnosno Aleksina majka, otišla je da živi u "spiritualnoj zajednici".

Vlasnici imanja gde je dečak boravio, Frederik Hambije i Ingrid Buve, prihvatili su mališana i uzeli ga pod svoje okrilje, tretirajući ga kao da je član porodice. Svakog leta su ga vodili na izlete, vožnje biciklom, na plažu i pešačenje duž reke.

Nekada bi kod njih boravio čitave nedelje i mesece, a znao je ponekad da ide i kod majke u neku od "zajednica" na Pirinejima, gde bi u tom trenutku boravila.

Dok je boravio sa Frederikom i Ingrid, dečak je imao pristup internetu, ali i frižideru. Obožavao je da kuva i da im pomaže u bašti. Nedeljom bi odlazio da sretne majku na nekoj seoskoj pijaci i vraćao se.

Međutim, ranije ovog meseca Aleks je saopštio da se vraća u Veliku Britaniju kako bi uzeo lična dokumenta koja su mu potrebna da bi se upisao u lokalnu školu za IT. Tada je svojim francuskim prijateljima rekao da nema ništa od dokumenata.

U dugom i pažljivo pisanom saopštenju, francuski par je naveo kako su oduvek hteli najbolje za dečaka iz Britanije i da su ga uvek tretirali kao člana porodice. Ističu da su za njegov pravi identitet i jezivu priču o otmici saznali tek prošle nedelje, kada je dečak posle dugih šest godina pronađen.

U poruci su Aleksi poželeli sreću u životu sa njegovom bakom Suzan.

Bonus video: DA LI ĆE U MAKEDONIJI UVESTI SMRTNU KAZNU? Predsednica Makedonske asocijacije novinara UŽIVO: Nova otmica izazvala još veći STRAH

08:15

DA LI ĆE U MAKEDONIJI UVESTI SMRTNU KAZNU? Predsednica Makedonske asocijacije novinara UŽIVO: Nova otmica izazvala još veći STRAH

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.