Zaraza kovidom 19 u Kini i dalje na niskom nivou, tvrde zdravstveni zvaničnici
Kina, Foto: Kineska medijska grupa

kina

Zaraza kovidom 19 u Kini i dalje na niskom nivou, tvrde zdravstveni zvaničnici

Iako su slučajevi zaraze pod varijantom kovida 19 JN.1 zabeleženi u mnogim zemljama širom sveta, njen ukupan rizik po javno zdravlje je nizak

Objavljeno:

Broj infekcija kovida 19 u Kini ostao je na niskom nivou dok među respiratornim bolestima u toj zemlji nisu pronađeni novi nepoznati virusi i bakterije, saopštila je u nedelju zdravstvena zvaničnica.

Na konferenciji za novinare održanoj u Pekingu, Čang Caožui, istraživačica Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Kine, rekla je da, iako su slučajevi zaraze pod varijantom kovida 19 JN.1 zabeleženi u mnogim zemljama širom sveta, njen ukupan rizik po javno zdravlje je nizak.

Svetska zdravstvena organizacija je rizik od kliničke teške infekcije procenila kao nizak.

Kineski rezultati praćenja varijanti kovida 19 pokazali su da je od prvog uvezenog slučaja mutantske vrste BA.2.86 prijavljenog 31. avgusta, 160 BA.2.86 i da širom zemlje nisu zabeleženi slučajevi zaraze podvarijantom.

Zemlja je takođe zabeležila smanjenje trenda u uku pnoj dijagnozi i lečenju slučajeva vezanih za respiratorne bolesti u hitnim odeljenjima medicinskih ustanova, rečeno je na konferenciji.

Bonus video:

03:30

OD KINE MOŽEMO KUPITI JEDNO DRAGOCENO ZNANJE! Ekonomski stručnjak o manevru kojim je Kina prestigla Ameriku pomoću nje same!

(Espreso/ Kineska medijska grupa/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.