ERDOGAN U PONEDELJAK SA ORBANOM: Sastanak od istorijske važnosti, poznati svi DETALJI
Erdogan, Foto: EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS

važan satanak

ERDOGAN U PONEDELJAK SA ORBANOM: Sastanak od istorijske važnosti, poznati svi DETALJI

Tokom susreta planirano je da se razgovara i o odnosima Turske sa Evropskom unijom i najnovijoj situaciji u Gazi

Objavljeno:

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan posetiće Mađarsku u ponedeljak, 18. decembra. Očekuje se da će tokom posete biti reči o ekonomskim odnosima, kao i političkim i diplomatskim tačkama dnevnog reda, prenela je Anadolija.

Pored toga biće izgrađena strategija za povećanje obima bilateralne trgovine, koji je dostigao 3,3 milijarde dolara u 10 meseci ove godine, na šest milijardi dolara.

Prema navodima Anadolije, poseta Erdogana Budimpešti biće od istorjiske važnosti za dve zemlje. Diplomatski odnosi Turske i Mađarske, prekinuti posle Prvog svetskog rata, ponovo su uspostavljeni Ugovorom o prijateljstvu potpisanim u Istanbulu 18. decembra 1923. godine.

Budimpešta
Budimpeštafoto: Katarina Naveršnik

Prošlo je 100 godina od tog sporazuma. Erdogan, koji će u posetu doputovati u pratnji ministara, sastaće se sa predsednicom Mađarske Katalin Novak i premijerom Viktorom Orbanom.

Tokom susreta planirano je da se razgovara i o odnosima Turske sa Evropskom unijom i najnovijoj situaciji u Gazi. U tom kontekstu biće održan i sastanak Strateškog saveta na visokom nivou.

Bonus video:

10:53

NEMCI SU U PANIČNOM STRAHU DA ERDOGAN NE PONOVI ONO ŠTO JE REKAO Lalić: On se ponaša kao zaštitnik svih muslimana u SVETU

(Espreso / Agencije / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.