POSLANIK KOJI JE KRITIKOVAO ERDOGANA DOŽIVEO INFARKT: Srušio se posle žustrog govora, KAMERE SVE SNIMILE (VIDEO)
Hasan Bitmez, Foto: Printscreen/Youtube/Daily Mail

preminuo u bolnici

POSLANIK KOJI JE KRITIKOVAO ERDOGANA DOŽIVEO INFARKT: Srušio se posle žustrog govora, KAMERE SVE SNIMILE (VIDEO)

Na snimku turskog parlamenta vidi se kako 54-godišnji Bitmez pada na pod posle govora u kom je kritikovao vladajuću Partiju pravde i razvoja (AKP) predsednika Redžepa Tajipa Erdogana zbog trgovine Turske sa Izraelom uprkos ratu u Gazi i oštroj kritici turske vlade zbog izraelskog bombardovanja

Objavljeno:

Opozicioni poslanik u turskom parlamentu Hasan Bitmez, član Felisiti (Saadet) partije, preminuo je u danas u gradskoj bolnici u Ankari, dva dana pošto je doživeo srčani napad u parlamentu pošto je završio govor u kojem je kritikovao vladinu politiku prema Izraelu, saopštio je turski ministar zdravlja Fahretin Koča.

Na snimku turskog parlamenta vidi se kako 54-godišnji Bitmez pada na pod posle govora u kom je kritikovao vladajuću Partiju pravde i razvoja (AKP) predsednika Redžepa Tajipa Erdogana zbog trgovine Turske sa Izraelom uprkos ratu u Gazi i oštroj kritici turske vlade zbog izraelskog bombardovanja.

"Dozvoljavate da brodovi idu u Izrael i besramno to nazivate trgovinom. Vi ste saučesnik Izraela", rekao je Bitmez u govoru posle postavljanja transparenta na podijumu sa natpisom „Ubica Izraela; saradnik AKP".

"Imate krv Palestinaca na rukama, vi i vaši saradnici. Vi doprinosite svakoj bombi koju Izrael baci na Gazu“, rekao je on poslanicima tokom debate o budžetu ministarstva spoljnih poslova za 2024. godinu.

Turski ministar zdravlja je posle sednice u utorak saopštio da je angiografija otkrila da su dve glavne vene u srcu Bitmeza bile potpuno začepljene.

"Srce je prestalo da mu kuca, reanimiran je u parlamentu i prebačen u roku od 20 minuta u bolnicu, gde ga je medicinska mašina održavala u životu", rekao je Koča.

Mala islamistička stranka Saadet pridružila se glavnom opozicionom bloku koji je podržao Eroganovog oponenta Kemala Kiličdaroglua na predsedničkim izborima u maju ove godine. Bitmez, koji je diplomirao na kairskom niverzitetu Al Azhar, bio je predsednik Centra za istraživanje Islamske unije.

Bonus video:

02:55

JA SAM ALEKSANDAR, PROŠLE GODINE SAM PREŽIVEO INFARKT! Jeziva ispovest Mitića: Počelo je sa bolovima u ZGLOBOVIMA

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.