PUTIN JE KRIV, ZNAM TO: Šolc udario jako, a onda se u sve umešao on i ZAKUCAO GA REČIMA
Olaf Šolc, Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Nemački kancelar besan

PUTIN JE KRIV, ZNAM TO: Šolc udario jako, a onda se u sve umešao on i ZAKUCAO GA REČIMA

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da je tvrdnja nemačkog kancelara Olafa Šolca da je Rusija zaustavila isporuke gasa Evropi, laž

Objavljeno:

Nemački kancelar Olaf Šolc tvrdi da je Rusija izazvala rast cena gasa u Evropi 2022. godine pošto je ruski predsednik Vladimir Putin obustavio isporuku.

- Cene energenata su svuda porasle - rekao je Šolc, govoreći na kongresu Socijaldemokratske partije Nemačke o posledicama rata u Ukrajini, koji je počeo u februaru 2022.

On tvrdi da je predsednik Rusije Vladimir Putin taj koji je zaustavio isporuku gasa kroz postojeći gasovod.

- Ukupno je nedostajalo 120 milijardi kubnih metara gasa u Evropi - rekao je Šolc i dodao da to ima posledice na cene, preneo je Tass.

Olaf Šolc
Olaf Šolcfoto: EPA-EFE/FILIP SINGER / POOL

Medvedev: Nemci otvoreno lažu

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da je tvrdnja nemačkog kancelara Olafa Šolca da je Rusija zaustavila isporuke gasa Evropi, laž.

- Nemci otvoreno lažu. Sami su odbili isporuke gasa, osramotili su se pred svojim narodom zbog mržnje prema Rusiji, a sada se pravdaju i lažu - napisao je Medvedev na plaformi X (Tviter).

Bonus video:

04:58

ŠOLC JE BEZBRŽNO PRIMIO MAKRONA U HAMBURGU Novinar Vidić UŽIVO IZ MINHENA o debaklu na izborima: Njihova VLAST BLIŽI SE KRAJU

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.