OVAKO SE PUTIN DOČEKUJE! Kad ruski predsednik sleće NEMA TIH PARA koje ne bi potrošili,sve pršti od LUKSUZA (VIDEO)
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ANDREY GORDEEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

vau!

OVAKO SE PUTIN DOČEKUJE! Kad ruski predsednik sleće NEMA TIH PARA koje ne bi potrošili,sve pršti od LUKSUZA (VIDEO)

Šeik Mohamed Bin Zajed Al Nahjan poželeo je dobrodošlicu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu

Objavljeno: 13:40h

Ruskog predsednika Vladimira Putina pratila su četiri ruska borbena aviona u sredu dok je leteo za Persijski zaliv tokom retkog putovanja u inostranstvo.

Avion šefa Kremlja pratili su borbeni avioni Suhoj-35S kada je ranije stigao u Ujedinjene Arapske Emirate, jer želi da pruži podršku Zalivu posetom Ujedinjenim Arapskim Emiratima dok su oni domaćini klimatskih pregovora COP28.

Šeik Mohamed Bin Zajed Al Nahjan poželeo je dobrodošlicu svom "dragom prijatelju" u prestonici Abu Dabiju, usred besa Ukrajinaca na klimatskoj konferenciji COP28 zbog štete koju je nanela ukrajinskim selima poslednja ruska invazija.

"Zločin protiv životne sredine treba proglasiti međunarodnim zločinom", rekla je Alina Abramenko, radnica ukrajinskog paviljona na COP28.

Ona je nazvala "čudnim" što možemo "da pričamo o ekološkim zločinima i možemo da pozovemo (Vladimira) Putina da bude ovde".

Putin nije posetio mesto održavanja konferencije, koje je uvek pod nadzorom Ujedinjenih nacija za vreme razgovora.

To je retko putovanje za ruskog predsednika, koji se suočava sa nalogom za hapšenje Međunarodnog krivičnog suda (MKS) koji ga tereti da je lično odgovoran za otmice dece iz Ukrajine tokom rata.

Ni Saudijska Arabija ni UAE nisu potpisali osnivački ugovor MKS, što znači da nemaju obavezu da pritvore Putina zbog naloga.

Vojnici na konjima i sa kamilama poređali su se na putu dolaska predsednika Putina, sa ruskim i emiratskim zastavama okačenim na svetiljkama.

Ova topla dobrodošlica od Emirata, koji imaju velike bezbednosne veze sa SAD, odražava poslovne veze UAE sa Rusijom koje su eksplodirale otkako su sankcije Zapada usmerene na Moskvu.

Putin je nakon toga odleteo na sastanak sa prestolonaslednikom Mohamedom bin Salmanom u Saudijskoj Arabiji, gde će razgovarati o nafti, Gazi i Ukrajini.

Ono što je mnogima privuklo pažnju jeste da je Putina na ovom retkom putovanju van Rusije pratio i lider Čečenije, Ramzan Kadirov.

Kadirov je pružio podršku Rusiji u ratu sa Ukrajinom i poslao svoje borce da se bore na ruskoj strani.

Bonus video:

01:26

Abu Dabi, predsednik Putin dolazi u Palatu, nesvakidasnji docek od strane seika Bin Zajeda

(Espreso/ Telegraf.rs/ A.M)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.