RAKETA POGODILA BRITANSKI BROD: Plovio Crvenim morem
Foto: Printscreen/Youtube/ KGW News

javljeno je

RAKETA POGODILA BRITANSKI BROD: Plovio Crvenim morem

Neimenovani brod, koji je plovio pod zastavom Bahama

Objavljeno:

Britanski brod, koji je plovio u Crvenom moru, navodno je pogođen raketom, saopštila je u nedelju grupa za pomorsko obezbeđenje sa sedištem u Velikoj Britaniji, a druga agencija izveštava o mogućoj aktivnosti dronova u toj oblasti, javlja AFP.

Neimenovani brod, koji je plovio pod zastavom Bahama, udarila je raketa dok je brod plovio južno, na oko 35 nautičkih milja od obale sa Jemenom, saopštio je Ambrey.

"Pogođeni brod je slao pozive u pomoć u vezi sa piratskim/raketnim napadom“, dodala je kompanija sa sedištem u Velikoj Britaniji.

Kako navode, drugo strano plovilo, koje je bilo u blizini incidenta, navodno je krenulo do britanskog broda.

Agencija Ujedinjenog Kraljevstva za pomorske trgovinske operacije (UKMTO), koju vodi britanska Kraljevska mornarica, saopštila je da je primila izveštaj "o aktivnostima vazdušnih sistema bez posade , uključujući potencijalnu eksploziju... koja potiče iz pravca Jemena”.

Savetovano je brodovima u tom području da "budu oprezni".

Napad se dogodio usred pojačanih tenzija u Crvenom moru i okolnim vodama nakon što su pobunjenici Huti koje podržava Iran prošlog meseca zaplenili teretni brod Galaxy Leader, povezan sa Izraelom.

U roku od nekoliko dana dve balističke rakete su takođe lansirane iz oblasti koju kontrolišu Huti u Jemenu, sletevši oko 10 nautičkih milja od američkog razarača USS Mason, saopštio je ranije Pentagon.

Bonus video: DŽINOVSKA LOPTA OD 112 METARA IZAZVALA MASOVNI STRAH! Viđena u dvorani koja izgleda kao SVEMIRSKI BROD, e evo čemu je namenjena

01:12

DŽINOVSKA LOPTA OD 112 METARA IZAZVALA MASOVNI STRAH! Viđena u dvorani koja izgleda kao SVEMIRSKI BROD, e evo čemu je namenjena

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.