SITUACIJA SE ZAKUVAVA! Ispaljene rakete na američki ratni brod
Brod, Ilustracija, Foto: Profimedia

DRANA U ADENSKOM ZALIVU

SITUACIJA SE ZAKUVAVA! Ispaljene rakete na američki ratni brod

USS Mason je završavao odgovor na poziv u pomoć broda "Central park" u vreme lansiranja projektila

Objavljeno:

Dve balističke rakete ispaljene su iz Jemena, koji kontrolišu Huti, na američki ratni brod u Adenskom zalivu, nakon što je američka mornarica odgovorila na poziv u pomoć sa komercijalnog tankera koji su zaplenili naoružani pojedinci, saopštila je američka vojska u nedelju.

Tanker, identifikovan kao "Central park", prevozio je fosfornu kiselinu kada je njegova posada pozvala u pomoć i navela da su "napadnuti od nepoznatog entiteta", navodi se u saopštenju Centralne komanda SAD.

USS Mason, razarač sa vođenim projektilima, i saveznički brodovi iz operativne grupe za borbu protiv piraterije koja deluje u Adenskom zalivu i kod obale Somalije, odgovorili su na poziv u pomoć i "zahtevali oslobađanje broda", naveli su iz Centralne komande.

"Nakon toga, pet naoružanih osoba iskrcalo se sa broda i pokušalo da pobegne malim čamcem“, navodi se u saopštenju i dodaje da je USS Mason progonio napadače što je rezultiralo njihovom konačnom predajom.

Nekoliko sati kasnije, u 1:41 po lokalnom vremenu u ponedeljak ujutru, dve balističke rakete ispaljene su iz oblasti koje kontrolišu Huti u Jemenu "ka opštoj lokaciji" USS Mejson i Central park, navodi se u saopštenju.

Prema navodima, rakete su pale u zaliv na oko 10 nautičkih milja od broda.

USS Mason je završavao odgovor na poziv u pomoć broda "Central park" u vreme lansiranja projektila. Navodi se da nema šteta ni prijavljenih povreda iz Central parka ili Masona.

Bonus video:

03:56

PA NISU RAKETE KUTIJE SA ŠIBICAMA, IZVADIŠ PA OPALIŠ Radulović o planiranoj taktici Hamasa: Ostvarili su PRODOR OD 25 KM!

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.