SMRZAVANJE DO KOSTIJU! ZIMSKA OLUJA KUCA NA VRATA EVROPE, A NAJGORE ĆE BITI BAŠ NA BALKANU: Evo šta nas TAČNO ČEKA
Foto: Andrej Ivanov / AFP / Profimedia

STIŽE HLADAN TALAS

SMRZAVANJE DO KOSTIJU! ZIMSKA OLUJA KUCA NA VRATA EVROPE, A NAJGORE ĆE BITI BAŠ NA BALKANU: Evo šta nas TAČNO ČEKA

Snežna oluja će se proširiti na Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju i Bugarsku...

Objavljeno:

Pravi zimski talas i značajne količine arktičke hladnoće kreću se prema istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Evropi. Najhladnije će biti tokom vikenda i početkom sledeće sedmice na jugu Evrope gde će se nad Balkanom nadviti snažna zimska oluja koja će doneti veće količine snega, piše Severe Weather Europe.

Hladan front koji dolazi sa Arktika prvo će stići do Grčke, a zatim će ojačati prema Bugarskoj, Rumuniji, Moldaviji i Ukrajini sa subote na nedelju gde će pasti veća količina snega.

Veća količina snega

Moglo bi da padne i oko pola metra snega u 36 do 48 sati, a uz sneg će duvati i snažan vetar. Dok će temperature na zapadu ostati gotovo normalne, arktička hladnoća će ojačati delom istočne Evrope, posebno na Balkanu, tokom nedelje i ponedeljka kada se očekuju prilično hladna jutra.

Sneg, Beograd
foto: Stefan Stojanović

Pad pritiska će dovesti do intenzivne mećave u jugoistočnoj Rumuniji i većem delu Moldavije kao južne Ukrajine. Snežna oluja će se proširiti na Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju i Bugarsku, a pašće od 30 do 50 centimetara snega.

Bonus video:

00:58

Sneg obeleo planinu Goliju

(Espreso/ Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.