SAMO ŠTO JE POSTAO PREDSEDNIK, A VEĆ SE NAŠAO NA TAPETU KINE: Argentinac koji ŠOKIRA im je TRN U OKU, evo i ZAŠTO
Havijer Milej, Foto: EPA-EFE/JUAN IGNACIO RONCORONI

OVO JE SAMO POČETAK?

SAMO ŠTO JE POSTAO PREDSEDNIK, A VEĆ SE NAŠAO NA TAPETU KINE: Argentinac koji ŠOKIRA im je TRN U OKU, evo i ZAŠTO

Argentina je u nedelju izabrala desničarskog libertarijanca Havijera Mileja za novog predsednika

Objavljeno:

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova ocenilo je danas da bi bila "ozbiljna greška" argentinske diplomatije, ukoliko bi ta zemlja prekinula veze sa velikim zemljama kao što su Kina ili Brazil.

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Mao Ning rekla je na redovnoj konferenciji za novinare da je Kina važan trgovinski partner za Argentinu i da argentinska vlada pridaje veliki značaj odnosima sa Pekingom, preneo je Rojters.

Argentina je u nedelju izabrala desničarskog libertarijanca Havijera Mileja za novog predsednika.

Milej je ranije kritikovao Kinu i Brazil, navodeći da neće imati posla sa "komunistima", već da će favorizovati jače veze sa SAD.

Havijer Milej
Havijer Milej foto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Rojters prenosi izjavu Dijane Mondino, ekonomiste najavljene za novu šeficu diplomatije, koja je rekla da se njena zemlja neće pridružiti BRIKS-u.

Argentina je bila među šest zemalja pozvanih da postanu nove članice BRIKS-a, bloka koji čine Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika.

Argentina će "prekinuti interakcije" sa vladama Kine i Brazila, rekla je Mondino za rusku agenciju RIA Novosti, upitana da li će Argentina podsticati trgovinu sa te zemlje.

- Dve strane imaju snažnu ekonomsku komplementarnost i ogroman potencijal za saradnju. Kina je spremna da nastavi da radi zajedno sa Argentina da promoviše stabilnost i dugoročni razvoj bilateralnim odnosima - rekao je Mao na pitanje novinara da komentariše izjave Mondinove.

Bonus video:

03:30

OD KINE MOŽEMO KUPITI JEDNO DRAGOCENO ZNANJE! Ekonomski stručnjak o manevru kojim je Kina prestigla Ameriku pomoću nje same!

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.