STARIJI SIN JE BIO ZALJUBLJEN U KOSOVO, A MLAĐI...Bajdenov život je prožet TRAGEDIJAMA, ne zna se koja je RAZORNIJA
Džo Bajden, Foto: EPA/Olivier Douliery

SVI DETALJI ISPLIVALI NA VIDELO

STARIJI SIN JE BIO ZALJUBLJEN U KOSOVO, A MLAĐI...Bajdenov život je prožet TRAGEDIJAMA, ne zna se koja je RAZORNIJA

Život čuvenog američkog predsednika prožet je tragedijama od kojih se teško oporavljao

Objavljeno:

Američki predsednik Džo Bajden život je posvetio karijeri, a politika je bila nešto što je odredilo njegov životni put, piše Glossy.

Nakon porodičnih tragedija, dva neuspela pokušaja da osvoji Belu kuću i predizborne kampanje koju je poremetila pandemija, politički veteran je sa svojih 77 godina uspeo da ubedi Amerikance da je upravo on osoba koja će ih ujediniti nakon Donalda Trampa.

Ko je Džozef Bajden?

Džo Bajden je rođen u skromnoj porodici. Uspeh je gradio zahvaljujući inteligenciji, jer društvenu poziciju i novac nije imao. Kada je ušao u politiku imao je 29 godina. Život mu je zadao nekoliko neverovatnih teških udaraca - ali Bajden se, ni privatno ni politički, nikada nije predao.

Kada je 1972. Bajden tek bio izabran u Senat, kada su mu javili da su njegova prva supruga Nilija i trinaestogodišnja ćerka Naomi stradale su u saobraćajnoj nesreći na putu za božićnu kupovinu.

U kolima su bili i njihovi sinovi Bo i Hanter, koji su tada bili stari četiri, odnosno tri godine. Nakon udesa dečaci su nekoliko nedelja proveli u bolnici.

Džo Bajden
Džo Bajden foto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Bajdenovi sinovi su imali buran život, zbog ćega su često bili u centru pažnje javnosti.

Najstariji sin Džoa Bajdena Bo Bajden završio je prava, baš kao i njegov otac. Često su njih dvojica polemisali na temu Balkana, gde su delili iste stavove o načinu rešavanja problema. Kao i otac, i on je bio pristalica ratova u bivšoj SFRJ, kao i bombardovanja Jugoslavije. Bo Bajden je 2001. godine kao advokat i deo američke misije došao na Kosovo i Metohiju.

Takođe, učestvovao je i u ratu u Iraku. Čini se da je Džo savršeno uspeo da sinu pomogne da izgradi politički stav gotovo identičan onom koji je i sam imao.

Političar 2015. godine ponovo donosi težak period za američkog demokratu. Njegov ponos sin Bo (46) izgubio je bitku sa rakom. Umro je, a iza njega je ostala supruga Hejli i njihovo dvoje dece.

Iako se Bajden spremao za kandidaturu, ova velika tragedija ga je omela, pa s umesto njega na izborima pojavila Hilari Klinton. Navodno iz počasti prema Bou, Bajden se vratio na Kosovo. Tada je rekao da je njegov sin bio "zaljubljen u Kosovo".

Hilari Klinton
Hilari Klinton foto: Profimedia

Drugi sin Džoa Bajdena Hanter je takođe pravnik, ali sušta suprotnost bratu. Pre izvesnog vremena optužen je da je učestvovao u prevarama, pranju novca i falsifikovanju. Striptizeta Landin Roberts ga je tužila jer je tvrdila da imaju zajedničko dete, za koje nije želeo da plaća alimentaciju. Tako se saznalo za prevaru.

Detektivska agencija tvrdi da su Hanter i njegovi poslovni saradnici otvorili bankovne i finansijske račune u banci "Morgan Stenli" za ukrajinsku naftnu kompaniju "Burisma Holding Limited", koji joj služe za pranje novca i na koje je od marta 2014. do kraja decembra 2015. uplaćeno skoro 6,8 miliona dolara.

Ovo je zamalo uništilo reputaciju njegovog oca Džoa Bajdena. I tokom 2020. godine bilo je raznih navoda o prevarama, ali ništa nije dokazano.

Osim političkog, Hanterov privatni život je bio veoma buran i česta tema pisanja medija. Iz braka sa Kejtlin Bule Hanter ima troje dece, Nejmi, Finegan i Mejsi. Zbog bračnih problema oni odlučuju da se rastave 2015, a zvaničan razvod usledio je 2017. godine.

Džo i Hanter Bajden sa Barakom Obamom
Džo i Hanter Bajden sa Barakom Obamomfoto: Profimedia

Na opšte zaprepašćenje oca, ali i čitave javnosti, Hanter 2016. godine ulazi u vezu sa Hejli Bajden, udovicom njegovog pokojnog brata Boa.

Godine i godine života Hanter Bajden je protraćio pokušavajući da izađe iz začaranog kruga droge, alkohola i drugih zavisnosti, zbog koje je izbačen i iz američke mornarice.

Hanter Bajden je iz vanbračne veze dobio još jedno dete, koje mu je rodila Landen Roberts u Arkanzasu u avgustu 2018. U maju 2019. godine, Bajden se oženio Melisom Koen. Njihov sin rođen je u martu 2020. godine u Los Anđelesu.

Bonus video:

02:55

TRAMPU SUDSKI PROCESI UVEĆALI POPULARNOST? Jakšić: Bajden je najslabiji u onome što je građanima PRESUDNO, većina je nezadovoljna!

(Espreso/ Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.