EVO KAKVE SU CENE ZA NAJLUĐU NOĆ U EVROPI: Srbi mogu u Budimpeštu za SAMO 49 EVRA, ovo su detaljne cene
Novogodišnja noć u Evropi, Foto: EPA MARTON MONUS HUNGARY OUT EPA, EPA GEORG HOCHMUTH, EPA TAMAS SOKI HUNGARY OUT

nova godina u evropi

EVO KAKVE SU CENE ZA NAJLUĐU NOĆ U EVROPI: Srbi mogu u Budimpeštu za SAMO 49 EVRA, ovo su detaljne cene

Istražili smo koliko koštaju putovanja za Novu godinu u određene evropske gradove, ukoliko ih zakažete u narednim danima

Objavljeno:

Srbi obožavaju putovanja za Novu godinu kako zbog mogućnosti da posete evropske gradove, tako i zbog uzavrele atmosfere koju premeste na ulice Beča, Budimpešte, Venecija.

Da je izbor veliki a cene nisu uvek pristupačne već je poznato, te smo odlučili da vam damo okvirne informacije u vezi sa potencijalnim destinacijama za najluđu noć.

Autobusom u Novu godinu

Jedna od prvih destinacija koja građanima Srbije padne na pamet jeste Beč, bez obzira da li se radi o Novoj godini ili bilo kom drugom danu.

Za novogodišnje putovanje, mnoge agencije nude paket od dve noći i prevoz autobusom do i od Beča.

Za dve noći u Beču, prosečna cena jeste oko 199 evra ili 23000 dinara. U paketima je najčešće uračunat i obilazak grada i doručak.

Beč, Nova godina
Beč, Nova godinafoto: Profimedia

Što se tiče Budimpešte koju naši građani podjednako vole, zbog kratke relacije, najčešće se nude putovanja bez noćenja, ali sa razgledanjem grada za 49 evra, što je skoro 6000 dinara.

Budimpešta
Budimpeštafoto: Katarina Naveršnik

Jedna od najbližih destinacija Srbiji, a koja je uvek rado posećena od strane srpskih državljana jeste Venecija.

Ukoliko već planirate da odete na sever Italije, najbolje je da isplanirate posetu koja će objediniti više destinacija.

Stoga, najbolji paket, kada je u pitanju vožnja autobusom, jeste onaj koji obuhvata severnu Italiju sa posetom najmanje tri grada poput Venecije, Padove i Verone.

Da biste imali vremena sve da obiđete, paket koji podrazumeva tri noćenja verovatno bi vam najviše odgovara. U skladu sa tim pretpostavkama, pronašli smo aranžmane koji uključuju posetu Veneciji i koji još dva grada na severu Italije, temeljnu posetu istorijski i arhitektonski bogatim gradovima i bar tri doručka u hotelu.

Takav aranžman najčešće košta oko 179 evra (oko 21 000 dinara).

Santa Maria della Salute u Veneciji
Santa Maria della Salute u Venecijifoto: Espreso.co.rs

Putovanje avionom ka Novoj godini

Posmatrajući prosečne građane Srbije ne možemo reći da svako može da priušti let avionom na željenu destinaciju. No, ukoliko neko ima određenu ušteđevinu, takvo putovanje u evropske gradove može da dozvoli sebi.

Uzmimo u obzir da godišnji ili novogodišnji odmori ne traju dugo, te da je okvirno pet dana vremenski period koji vam odgovara. Pretpostavimo, takođe, da su najbolje opcije Pariz, Amsterdam i Rim.

Detaljan obilazak Pariza u paketu za četiri noćenja koja uključuju i četiri doručka vrednuju se oko 739 evra ili oko 86000 dinara, što posve zvuči skupo, ali obilaze se najznačajnija mesta glavnog grada Francuske.

1 / 6 Foto: Promo

Potom, Amsterdam, arhitektonski zanimljiv grad koji se trudi da gaji imidž "tolerantnog grada", moguće je posetiti tokom novogodišnjih praznika u istom opsegu dana i u istoj formi paketa kao i Pariz, za nešto veću sumu od 749 evra (skoro 88 000 dinara).

Amsterdam
Amsterdamfoto: Profimedia

Poseta Rimu se pak prema detaljnom pregledu agencijskih ponuda nudi u aranžmanu od četiri dana ili tri noćenja sa doručkom sa vrlo definisanim konceptom obilaska jednog od naznačajnijih evropskih gradova.

Cena takvih aranžmana najčešće je oko 599 evra, što je, prema kursu Narodne banke Srbije, danas oko 70 000 dinara.

1 / 5 Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Dapače, putovanja avionom su skuplja, ali svakako udobnija nego putovanja autobusom. Mogu ih priuštiti oni koji imaju veću platežnu sposobnost, ali ako imate strah od letenja sigurnije je ići na bliže destinacije koje ne zahtevaju predugo "truckanje" drumskim prevozom .

Bonus video:

00:59

Pande iz Čengdua šalju novogodišnje čestitke

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.