CEO JAPAN JE KAO IZ SNOVA, ALI OVIH DESET MESTA SU ZAISTA OČARAVAJUĆA: Ova prirodna ČUDA će vas ostaviti bez REČI
Foto: Romina Amato / AFP / Profimedia

daleke destinacije

CEO JAPAN JE KAO IZ SNOVA, ALI OVIH DESET MESTA SU ZAISTA OČARAVAJUĆA: Ova prirodna ČUDA će vas ostaviti bez REČI

U Japanu postoje mnogobrojna prirodna čuda zanimljiva za turiste

Objavljeno:

Japan je poznat po svojim delikatnim cvetovima trešnje i očaravajućim bambusovim šumama, ali to je samo početak čari zemlje. Od snežne divljine Hokaida do tropskih šuma Okinave, Japan ima dovoljno prirodnih čuda da vas začude. Dođite da istražite neka od najlepših mesta širom 47 prefektura u zemlji, piše sajt Travelandleisure.com.

Takačiho klisura, Mijazaki, Kjušu

Reka Gokase je urezala duboku rezu kroz vulkanske stene, stvarajući talasastu površinu koja podseća na zmajeve krljušti koje se penju ka nebu.

Japan, Destinacije
foto: Romina Amato / AFP / Profimedia

Posetioci mogu iznajmiti čamac na vesla da veslaju niz reku i duž Minainotakija, vodopada koji se spušta niz strme litice u reku.

Dolina Ija, Tokušima, Šikoku

Udaljena i izolovana dolina Ija bila je bekstvo za samurajski klan Heike koji se povlači.

Japan
foto: Rainer Hackenberg / akg-images / Profimedia

Dolinu karakterišu duboke klisure, zelene planine sa terasastim farmama, vekovima stare seoske kuće sa slamnatim krovovima i viseći pleteni mostovi od loze koji se nesigurno njišu iznad reka koje žure.

Jakušima, Kagošima, Kjušu

Zeleno ostrvo Jakušima, kraj južnog vrha prefekture Kagošima Kjušu, dom je autohtonih jelena i majmuna, kao i drevnih kedra. Takođe se dešava da je to tlo za migriranje kornjača i delfina.

Japan
foto: Taidgh Barron / Zuma Press / Profimedia

Jedna petina ostrva je posvećena Uneskovoj listi svetske baštine, a opojna mešavina suptropskih šuma, toplih izvora i desetina vrhova viših od 3000 stopa poslužila je kao glavna inspiracija za animatore „Princeze Mononoke“ Studija Ghibli.

Peščane dine Totori, Totori

Ogromne peščane dine na obali Totorija imaju onostrani kvalitet.

Japan
foto: Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia

Nadrealni pejzaž je takođe inspiracija za roman (i kasniji film) Kobo Abea iz 1962. „Žena u dinama“.

Ogasavara Islands, Tokio

Možda je deo Tokija, ali je udaljen više od 620 milja, usred Tihog okeana. Ostrva Ogasavara, UNESCO-va svetska prirodna baština, dostupna su samo preko trajekta koji polazi iz Tokija i koji traje 24 sata da stigne do Čičidžime, najvećeg ostrva.

Japan
foto: Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia

Uz Hahadžimu, samo dva ostrva u arhipelagu su naseljena. Oni su takođe dom kitova spermatozoida, delfina, kristalno čistih voda, koralnih grebena, pa čak i olupine potopljenog broda za istraživanje ronjenja.

Gokaiama, Toiama

Gokaiama i susedna oblast Širakava-go su UNESCO-ve svetske baštine, dom rustičnih sela sa farmama koja održavaju strukture i izgled iz prošlih vekova.

Japan
foto: Osaze Cuomo / Alamy / Alamy / Profimedia

Sela su smeštena u zelenim dolinama okruženim visokim, snežnim planinama prošaranim seoskim kućama sa strmim, tradicionalnim slamnatim krovovima koji izoluju domove od hladnoće i sprečavaju gomilanje snega. Probajte boravak na farmi sa toplinom drva za ogrev, ukusnom seoskom hranom i termalnim kupatilima.

Ostrvo Iriomote, Okinava

Bliže Tajvanu nego kontinentalnom Japanu, ostrvo Iriomote je jedno od najluđih i najudaljenijih mesta u zemlji.

Japan
foto: Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia

Gusto pošumljen centar nalik džungli ustupa mesto mangrovama i svetlucavim plavim i belim plažama na ivici. Ostrvo je takođe dom Iriomote mačke, kritično ugrožene divlje mačke koja se nalazi samo ovde.

Planina Zao, Jamagata

U januaru i februaru, neobičan fenomen preuzima skijalište na planini Zao.

Japan
foto: Nicolas Datiche / Sipa Press / Profimedia

Aomori jele se susreću sa sibirskim vetrovima, i ubrzo, padine postaju prekrivene džuhio, ili „snežnim čudovištima“ — armijom džinovskih, čupavih zveri dugih brada i patuljastih ruku, naizgled spremnih da krenu napred u borbi.

Severni Alpi, Nagano

Moguće su višednevne šetnje duž severnih japanskih Alpa, koje se protežu kroz četiri prefekture. Ruta Panorama Ginza je trodnevno pešačenje koje se završava na vrhu od 8.769 stopa.

Japan
foto: Navapon Plodprong / Alamy / Alamy / Profimedia

Usput ćete uživati u dramatičnim pogledima, zvezdanom nebu i alpskoj flori. Možda čak uočite i neke ugrožene ptice.

Jezero Kavaguči, Jamanaši

Deo oblasti Fudži pet jezera, jezero Kavaguči nudi izuzetan pogled na najcenjeniju planinu u Japanu, koja se često savršeno odražava u staklenoj površini vode tokom vedrog dana.

Japan
foto: Kurumi Watanabe / Jiji Press Photo / Profimedia

Jezero je destinacija za one koji traže zadovoljstvo, koji ovde dolaze da šetaju, bicikliraju i brode. Kampovi su brojni, kao i brojni hoteli sa termalnim izvorima koji nude termalne kupke sa otvorenim pogledom na planinu.

Bonus video:

02:44

JAPAN PREDSTAVIO PLAN ZA UVEĆANJE VOJNIH KAPACITETA!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.