ERDOGANOVA SUPRUGA FASCINIRA, TVRDI DA SE NE RASIPA PARAMA, A... Evo koliko Emina ima GODINA, iznenadićete se
Emine Erdogan, Foto: TUR Presidency / Mustafa Oztarta / AFP / Profimedia

najmoćnija žena u turskoj

ERDOGANOVA SUPRUGA FASCINIRA, TVRDI DA SE NE RASIPA PARAMA, A... Evo koliko Emina ima GODINA, iznenadićete se

Emina Erdogan je prva dama Turske i njen život izaziva mnogobrojne kontraverze

Objavljeno: 12:04h

Emina Erdogan je supruga turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, a njen stil života izaziva mnogo interesovanja javnosti.

Rođena je u Istanbulu, odrasla je kao najmlađe dete i jedina ćerka u porodici sa petoro dece. Pohađala je Mithat Pasa Aksam umetničku školu, koju je napustila pre mature.

Njena palata vredna je 600 miliona evra. U njoj ima 1000 soba dok joj je omiljena zanimacija da pije čaj od 1800 evra po kilogramu.

Za Emine najbliži kažu da je čvrsta, inteligentna, ali i dugovita žena. Svoje poštovanje prema veri iskazuje tako što nosi hidžab.

Redžepa Tajipa Erdogana je upoznala na skupu podrške "Idealističke ženske zadruge" čiji je bila član, a njih dvoje stupili su u brak 1978. godine.

Imaju četvoro dece: Ahmeta (1979. godište), Bilala (1981. godište), Ezru (39) i Sumeju (37).

Emine Erdogan
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Tvrdi da živi skromno

Iako je supruga najmoćnijeg čoveka Turske, Emina se u javnosti predstavlja kao osoba koja štedi novac i ne rasipa ga. Emina Erdogan sama za sebe kaže da je žena koja živi po merilima svoje islamske vere.

Turski mediji su ranije pisali da prva dama čuva kore od jabuke i limuna i da od njih pravi sirće.

Takođe, ona ne baca ni koštice maslina i urmi.

Htela da izvrši samoubistvo

Kada je imala 15 godina, stariji brat Husein zabranio joj je da napušta kuću jer "to nije priličilo devojčicama njenih godina".

Emine Erdogan
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Emina je u jednom od retkih intervjua priznala da je to jako teško podnela, te da je u jednom momentu pomišljala i na samoubistvo.

Ipak, u pomoć joj je pritekla majka, koja joj daje dozvolu da izlazi iz kuće. Uskoro upoznaje spisateljicu Šule Jiskel, koja je preispitivala ulogu turske i uopšte muslimanske žene u svetu.

Oštra na rečima

Emina Erdogan prilikom obraćanja u Nacionalnoj biblioteci u Ankari, iskoristila je priliku da iskritikuje ćutnju međunarodne zajednice zbog izraelskog ubijanja civila u Gazi.

- Ili ćete otići sa ovog sveta kao osoba koja pozdravlja okrutnost ili kao pratilac potlačenih - izjavila je pre nekoliko dana

Kazala je da Gaza odsečena od sveta u 21. veku, a da su na meti bolnice, ambulante, skladišta Crvenog krsta, Crvenog polumeseca, škole i bogomolje.

Emine Erdogan
foto: TUR Presidency / Mustafa Oztarta / AFP / Profimedia

- Kamioni pomoći su čekali na granici, voda i struja su isključeni. Zemlja je svedok neviđenog divljaštva koje ne možemo ni nazvati ratom - poručila je ona.

Kontraverze

Ipak, ova žena političara u svojim javnim istupima imala je niz kontroverznih izjava. Samo jedna u nizu je ona gde je rekla da su haremi sultana bile obrazovne ustanove koje su pripremale žene za život.

Ipak, pored portreta skromnosti, koji se plasira u javnost, turski mediji su pisali i da su se za vreme migrantske krize zatvarali tržni centri kako bi ona kupovala na miru.

Takođe je u Japanu uhvaćena sa torbom koja košta 50 hiljada dolara, što je iznos koji 11 osoba zaradi u jednoj godini, ako rade za minimalac u Turskoj.

Emina Erdogan je rođena 15. februara 1955. godine i ima 68 godina.

Bonus video:

01:44

ERDOGAN JE MUDRO PROFITIRAO NA UKRAJINSKOJ DRAMI! Stručnjaci: Sada se Turska okrenula Srbiji, jer želli da deponuje svoj potpis

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.