ZELENSKI OPSOVAO PUTINA U EMISIJI! Ogorčen ukrajinski predsednik OSUO PALJBU, ovome se NISTE NADALI (VIDEO)
Volodimir Zelenski, Foto: EPA-EFE/JULIA NIKHINSON / POOL

rat u ukrajini

ZELENSKI OPSOVAO PUTINA U EMISIJI! Ogorčen ukrajinski predsednik OSUO PALJBU, ovome se NISTE NADALI (VIDEO)

Volodimir Zelenski opet je tražio pomoć od Zapada, i ovog puta se obrušio na Putina

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zatražio je od Sjedinjenih Država da dodatno finansiraju njegovu zemlju kako bi se suprotstavila Rusiji i pozvao bivšeg predsednika Donalda Trampa u posetu kako bi se svojim očima uverio u razmere sukoba.

Zelenski je rekao da bi američki vojnici mogli da budu uvučeni u širi evropski sukob sa Rusijom ako Vašington ne pojača podršku.

- Ako nas Rusija sve ubije, napašće NATO države, a onda ćete slati svoje sinove i kćeri - rekao je ukrajinski predsednik Amerikancima u razgovoru za En-Bi-Si.

"Ne želimo da se borimo čitav život"

Na pitanje šta mu daje snagu i da li se oseća poraženo, on je kazao da ima mnogo snage i dodao da iako se Ukrajinci osećaju jako i imaju mnogo energije, to ne znači da žele da se bore ceo život.

- Cena je velika i rat uzima najbolje od nas. Nismo spremni da damo slobodu j**enom teroristi Putinu. Zato se borimo - poručio je Zelenski.

Tramp želi da se vrati u Belu kuću

Američki demokratski predsednik Džo Bajden pozvao je Kongres da odobri zakon o dodatnom finansiranju, najvećim delom za jačanje ukrajinske obrane, ali i za pomoć Izraelu, Indopacifičkom području i jačanju sigurnosti na granici.

Zastupnički dom predvođen republikancima je umesto toga prošle nedelje usvojio zakon o 14.3 milijarde dolara pomoći Izraelu, ali bez povećanja pomoći Ukrajini. Zelenski je u razgovoru za En-Bi-Si pozvao bivšeg republikanskog predsednika Donalda Trampa da poseti Ukrajinu i upozna se sa posledicama ruske agresije.

Tramp želi da se na izborima iduće godine vrati u Belu kuću i glavni je favorit svoje stranke. Snažno je kritikovao američku pomoć Kijevu i tvrdi da bi mogao da okonča rat za 24 sata ako bude izabran.

- Ako može da dođe, trebaće mi 24 minuta da predsedniku Trampu objasnim da ne može da upravlja ovim ratom. Ne može dovesti do mira zbog Putina - rekao je Zelenski.

Bonus video:

03:08

RUSIJA JE JEDINI ZAŠTITNIK EVROPSKIH VREDNOSTI!! Dimitrijević: Finska shvata da je ulazak u NATO greška, Putin dobija izbore!

(Espreso/ Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.