AMERIKA NAPRAVILA NOVI POTEZ KOJI ĆE RAZBESNETI RUSE! Da li im je OVO trebalo, evo ŠTA su sada URADILI
Bela kuća, Foto: Profimedia

amerika

AMERIKA NAPRAVILA NOVI POTEZ KOJI ĆE RAZBESNETI RUSE! Da li im je OVO trebalo, evo ŠTA su sada URADILI

Vašington je uveo sankcije protiv više od 30 fizičkih i više od 200 pravnih lica iz Rusije

Objavljeno:

SAD su uvele novi paket sankcija usmeren protiv ruskih kompanija i fizičkih lica, saopštio je danas američki Stejt department.

- Danas, u koordinaciji sa Ministarstvom finansija, Stejt department uvodi sankcije kako bi dalje uticao na pojedince i entitete povezane sa ruskim ratnim naporima i drugim zlonamernim aktivnostima - navodi se u saopštenju.

Vašington je uveo sankcije protiv više od 30 fizičkih i više od 200 pravnih lica, a među njima se nalaze kompanija Arktik LNG 2 koja je uključena u ključni ruski projekat vezan za tečni prirodni gas, kao i firma iz sektora metalurgije i rudarstva Rustitan.

Bela kuća
Bela kućafoto: Profimedia

Sankcije su uvedene Sveruskoj regionalnoj razvojnoj banci, Berzi Sankt Peterburga, banci Ruski standard, velikom ruskom konglomeratu AFK Sistema i srodnim strukturama, kao i Moskovskom državnom tehničkom univerzitetu Bauman.

Na spisak sankcionisanih lica su dodati, između ostalih, zamenik ministra za digitalni razvoj Rusije Oleg Kačanov, zamenik ministra energetike Anastasija Bondarenko, predsednica Upravnog odbora Nacionalnog centra za pomoć nestaloj i povređenoj deci Jelena Milska.

Na listi su se našli i glavni konstruktor podružnice koncerna Kalašnjikov nazvane Zala Aero, Aleksandar Zaharov, koji je učestvovao u razvoju dronova Lanset, i članovi njegove porodice.

Kao rezultat današnje akcije sva imovina i interesi u imovini ovih lica koja se nalaze u Sjedinjenim Državama ili u posedu ili pod kontrolom američkih građana su blokirani i moraju se prijaviti Kancelariji za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija (OFAC), zaključuje se u saopštenju Stejt department.

Bonus video:

02:01

KORISTE SVOJ NAROD KAO ŽIVI ŠTIT Avram Izrael za Kurir izneo ZABRINJAVAJUĆE PODATKE: Otkud tu Rusija!? Vasiljević: Mosad je ZNAO

(Espreso/Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.